Νέος ΚΟΚ: Μόνο με σταματημένα τα αυτοκίνητα θα επιτρέπεται η διήθηση των μοτοσικλετών
Προβληματική ήταν η διάταξη του άρθρου 17 του αναθεωρημένου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που νομιμοποιούσε την κίνηση των μοτοσικλετών ανάμεσα στα αυτοκίνητα, στους δρόμους με τουλάχιστον δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
Οι ενστάσεις που καταγράφηκαν στη δημόσια διαβούλευση του νέου ΚΟΚ σχετικά με τους κινδύνους για την οδική ασφάλεια, υποχρέωσαν την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να επιφέρει αλλαγή. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, στο ΕΡΤ News, οι μοτοσικλέτες θα μπορούν να κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα μόνο όταν είναι σταματημένα στην κίνηση ή τα φανάρια (και όχι όταν κινούνται με χαμηλές ταχύτητες).
«Μέχρι 20 χλμ/ώρα θα μπορούν να κινούνται οι μοτοσικλέτες ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Από το αρχικό κείμενο μετριάζουμε το θέμα της διήθησης. Κάναμε 120 αλλαγές στο αρχικό κείμενο του ΚΟΚ», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.
Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!