Ducati: Αποτίει φόρο τιμής στον Σένα με μια μοναδική έκδοση του Monster (vid)

Ducati: Αποτίει φόρο τιμής στον Σένα με μια μοναδική έκδοση του Monster (vid)
Μια περιορισμένη και αριθμημένη έκδοση αφιερωμένη στον θρύλο της Formula 1, παθιασμένο μοτοσικλετιστή και Ducatista.

Η Ducati παρουσίασε μια συλλεκτική έκδοση του Monster προς τιμήν του Άιρτον Σένα, του θρυλικού οδηγού της Formula 1 και φανατικού μοτοσικλετιστή, 30 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό του. Η μοτοσικλέτα, που θα παραχθεί σε μόλις 341 μονάδες, είναι εμπνευσμένη από τα χρώματα του κράνους του Senna και διαθέτει εξαρτήματα που ενισχύουν το σπορ χαρακτήρα της. Η επιλογή του αριθμού των 341 μονάδων τιμά τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα του Σένα και τις 41 νίκες του σε Grand Prix.

Ducati Monster Senna
Φωτογραφίες: Ducati

Η ειδική έκδοση Monster Senna γιορτάζει τη σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Ducati και του Βραζιλιάνου πρωταθλητή. Ο Άιρτον Σένα ήταν από τους πρώτους ιδιοκτήτες του Monster 900, το οποίο χρησιμοποίησε για τις μετακινήσεις του στο Μονακό, και η νέα αυτή έκδοση τιμά αυτήν την ιστορία. Η μοτοσικλέτα φέρει ειδικό χρωματισμό εμπνευσμένο από το κράνος του Σένα, με κίτρινες, πράσινες και μπλε λεπτομέρειες, που αποτίουν φόρο τιμής στη βραζιλιάνικη σημαία.

Ducati Monster Senna
Φωτογραφίες: Ducati

Η παρουσίαση του Monster Senna έγινε στο Grand Prix της Formula 1 στην Ίμολα, με την παρουσία του Κλαούντιο Ντομενικάλι (Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati), της Μπιάνκα Σένα (Διευθύνουσα Σύμβουλος των Senna Brands) και του Στέφανο Ντομενικάλι (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1). Ο Κλαούντιο Ντομενικάλι δήλωσε: «Ο Άιρτον Σένα ήταν και θα παραμείνει ένα σύμβολο. Το Monster Senna είναι μια απόδειξη του πόσο τιμούμε έναν πρωταθλητή αυτού του επιπέδου ως αληθινό Ducatista».

Ducati Monster Senna
Φωτογραφίες: Ducati

Το Monster Senna είναι εξοπλισμένο με κορυφαία εξαρτήματα που βελτιώνουν τη δυναμική του και του επιτρέπουν να φτάσει σε βάρος μόλις στα 175 κιλά, δηλαδή 4 κιλά λιγότερο από το τυπικό μοντέλο. Διαθέτει τον κινητήρα Testastretta 11° με 111 ίππους, πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση Öhlins, τροχούς από σφυρήλατο αλουμίνιο και φρένα Brembo Stylema. Η αισθητική του Monster Senna ολοκληρώνεται με τις ειδικές χρωματιστές λεπτομέρειες στις ζάντες, τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων και τις carbon εξατμίσεις Termignoni.

Ducati Monster Senna
Φωτογραφίες: Ducati

Κάθε μοτοσικλέτα είναι μοναδική με ειδική πινακίδα που φέρει το όνομα του μοντέλου και τον αριθμό της μοτοσικλέτας, ενώ συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας και ειδικό κάλυμμα. Περισσότερες πληροφορίες για το Monster Senna είναι διαθέσιμες στη σελίδα της Ducati, μαζί με την ιστορία της σχέσης μεταξύ της Ducati και του Άιρτον Σένα.

Φωτογραφίες: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!