Νέο Renault Captur: Ανανεωμένη εμφάνιση και σύστημα πολυμέσων με ενσωματωμένο Google

Νέο Renault Captur: Ανανεωμένη εμφάνιση και σύστημα πολυμέσων με ενσωματωμένο Google

Νέο Renault Captur: Ανανεωμένη εμφάνιση και σύστημα πολυμέσων με ενσωματωμένο Google
Το B-SUV των Γάλλων δέχεται ένα εκτεταμένο facelift που το κάνει ακόμα πιο ικανό και ελκυστικό.

Ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα της Renault, το Captur, ρίχνεται ξανά στην μάχη των B-SUV με περισσότερα βέλη στη φαρέτρα του. Η γαλλική μάρκα παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, η οποία θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία τους επόμενους μήνες, με την άφιξή του στην Ελλάδα να προγραμματίζεται για το καλοκαίρι. Το Captur μετρά περισσότερα από 2 εκατ. πωλήσεις σε 90 χώρες, από το λανσάρισμα της πρώτης γενιάς πριν μία δεκαετία, έως σήμερα.

Η ανανεωμένη έκδοση του Captur υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της Renault, με εντελώς νέο εμπρός μέρος που του χαρίζει πιο πολυτελή όψη. Το νέο λογότυπο είναι ενσωματωμένο στη γρίλια, ενώ το ψηλότερα τοποθετημένο και οριζόντιο καπό προσδίδει δυναμισμό στο μικρό SUV. Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι τα φώτα τεχνολογίας full LED, ενώ τα φώτα ημέρας είναι κατακόρυφης διάταξης. Λιγότερο διακριτές είναι οι αλλαγές στο πίσω μέρος, καθώς αφορούν τα κρύσταλλα στα φωτιστικά σώματα.

Renault Captur

Ενσωματωμένο Google στο infotainment

Ως ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται κυρίως σε νέους οδηγούς και νέα ζευγάρια, το Captur οφείλει να είναι πλήρως συνδεδεμένο και με ψηφιακό εσωτερικό. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας OpenR Link φέρει ενσωματωμένο Google (ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού), κάτι που δεν συναντάμε σε μοντέλα της κατηγορίας του. Στην κάθετη οθόνη αφής 10,4 ιντσών εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες, όπως οι χάρτες πλοήγησης, αλλά και δεκάδες εφαρμογές. Το σύστημα είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα Android Auto και Apple Carplay, για ενσύρματη αλλά και ασύρματη σύνδεση. Ανάλογα με την έκδοση, ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός, με διαγώνιο έως 10,25 ίντσες.

Renault Captur

Η πρακτικότητα της καμπίνας ενισχύεται από το συρόμενο πίσω κάθισμα (κατά μήκος 16 εκατ). Όταν είναι τέρμα μπροστά, ο χώρος αποσκευών του Captur φθάνει σε όγκο τα 616 λίτρα, κορυφαία τιμή στην κατηγορία.

Κινητήρες

Το νέο Renault Captur θα είναι διαθέσιμο σύντομα και στην Ελλάδα με μια γκάμα πέντε κινητήρων έως 160 ίππων, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης διπλού καυσίμου (βενζίνης – LPG) των 100 ίππων και της πλήρως υβριδικής επιλογής E-Tech των 145 ίππων. Για βελτιωμένη οδηγική απόλαυση και πιο δυναμική οδήγηση, το σύστημα κίνησης έχει αναβαθμιστεί και το τιμόνι έχει βαθμονομηθεί εκ νέου. Βασική έκδοση είναι η 1.0 TCE με 90 ίππους, ενώ ο 1.3 TCE συνδυάζεται με σύστημα mild hybrid σε δύο εκδόσεις ισχύος: με 140 και 160 ίππους.

H έκδοση Ε-Tech με τους τροχούς 18 ιντσών συνδυάζεται και με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Extended Grip που έχει δύο επιπλέον προγράμματα: Snow και All-terrain. To νέο Captur εφοδιάζεται με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, μέσω του συστήματος Active Driver Assist, το οποίο είναι ενεργό και πέρα από τους αυτοκινητόδρομους.

Renault Captur

Photo Credits: Renault Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!