Ducati: Ιστορική πρεμιέρα για την Desmo450 MX

Κώστας Παστρίμας
Ducati: Ιστορική πρεμιέρα για την Desmo450 MX
Η Ducati προσθέτει το κεφάλαιο του motocross στην πλούσια ιστορία της με την Desmo450 MX να «λάμπει» στον πρώτο αγώνα της.

Σε ένα ανατρεπτικό γεγονός για τον κόσμο του motocross, η Ducati, μια εταιρεία που συνδέεται κυρίως με την παραγωγή υψηλών επιδόσεων δικύκλων για δρόμο και πίστα, έκανε το ντεμπούτο της στους αγώνες motocross. Η ιταλική εταιρεία είχε ανακοινώσει από πέρυσι την είσοδό της σε αυτόν τον ανταγωνιστικό χώρο με την καινούργια της μοτοσικλέτα, την Desmo450 MX. Η επίδοση του μοντέλου αυτού στο Πρωτάθλημα Motocross Pro-Prestige MX1 της Ιταλίας έχει ήδη «κλέψει» τις εντυπώσεις, όχι μόνο επειδή σηματοδοτεί την πρώτη εμπλοκή της Ducati στους αγώνες εκτός δρόμου, αλλά και λόγω της απίστευτης επίδοσής του από την αρχή.

Ducati Desmo450 MX
Φωτογραφίες: Ducati

Στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος στο Διεθνές Σιρκουί της Μάντουα, η Ducati Desmo450 MX, με οδηγό τον Αλεσάντρο Λουπίνο, που είναι οκτάκις πρωταθλητής Ιταλίας, κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία της, δείχνοντας την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του πρωτότυπου σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγωνιστικούς τομείς.

Ducati Desmo450 MX
Φωτογραφίες: Ducati

Καθώς το μοντέλο Desmo450 MX προετοιμάζεται για τη μαζική παραγωγή το 2025, η Ducati στοχεύει να δημιουργήσει μια πλήρη γκάμα μοτοσικλετών εκτός δρόμου, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία της από τις απαιτητικές συνθήκες των πιστών για την ανάπτυξη των μοντέλων της. Το σύστημα Desmodromic, χαρακτηριστικό των μοτοσικλετών της εταιρείας από το MotoGP έως τα υψηλών επιδόσεων παραγωγικά μοντέλα, αποτελεί κεντρικό στοιχείο της Desmo450 MX, προσφέροντας ανώτερες επιδόσεις και αξιοπιστία.

Ducati Desmo450 MX
Φωτογραφίες: Ducati

Ο Κλαούντιο Ντομενικάλι, Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, τόνισε τη σημασία αυτού του νέου κεφαλαίου στην ιστορία της Ducati, ενώ ο Λουπίνο μοιράστηκε την ενθουσιώδη εμπειρία του από τη συμμετοχή του με την Ducati στον αγώνα, υπογραμμίζοντας τον ειδικό χαρακτήρα που προσδίδει η Ducati στην αίσθηση του να είσαι μοτοσικλετιστής.

Ducati Desmo450 MX
Φωτογραφίες: Ducati

Με τον επόμενο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Motocross να προγραμματίζεται για τις 27 και 28 Απριλίου στην πίστα Cingoli (MC), η Ducati και οι οδηγοί της συνεχίζουν τις δοκιμές, συλλέγοντας πολύτιμα δεδομένα για την περαιτέρω ανάπτυξη του Desmo450 MX. Αυτή η δυναμική είσοδος της Ducati στον κόσμο του motocross ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία της εταιρείας, ενώ παράλληλα υπόσχεται ένα συναρπαστικό μέλλον για τους φανατικούς του σπορ.

Φωτογραφίες: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!