Mazda MX-30 R-EV: Οι τιμές του στην Ελλάδα

Mazda MX-30 R-EV: Οι τιμές του στην Ελλάδα

Mazda MX-30 R-EV: Οι τιμές του στην Ελλάδα
Το MX-30 e-Skyactiv R-EV διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 85 χλμ. σε μεικτό κύκλο και 110 χλμ. στην πόλη.

Τη δική της τεχνολογική πρόταση στα PHEV μοντέλα, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, είχε παρουσίασε το 2023 η Mazda Ευρώπης. Τώρα το MX-30 e-Skyactiv R-EV έρχεται στην Ελλάδα, με την αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές πώλησής του.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει την περιορισμένη αυτονομία του ηλεκτρικού MX-30, η Mazda επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα περιστροφικό κινητήρα (με τον οποίο έχει συνδέσει το όνομά της) ως range-extender. Λειτουργεί δηλαδή ως γεννήτρια που φορτίζει την μπαταρία και εξασφαλίζει επιπλέον αυτονομία.

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία 85 χλμ. σε μεικτό κύκλο (110 χλμ. στην πόλη), επαρκή για τις καθημερινές ανάγκες οδήγησης, καθώς και τη δυνατότητα χρήσης της γεννήτριας για μετακινήσεις μεγάλων αποστάσεων. Με αυτό τον τρόπο, σε όλη τη διάρκεια της οδήγησης το αυτοκίνητο κινείται με ηλεκτροκινητήρα. Oι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 21 γρ/χλμ.

Mazda

Η Mazda επέλεξε να χρησιμοποιήσει έναν περιστροφικό κινητήρα για τη κίνηση της γεννήτριας, εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ικανότητα τους να παράγουν την απαιτούμενη ισχύ μέσω μικρών μονάδων ισχύος. Ο νέος αυτός αναπτυγμένος περιστροφικός κινητήρας 8C τοποθετείται μαζί με τη γεννήτρια και έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης. Ο συμπαγής αυτός ηλεκτρικός κινητήρας συνδυάζεται με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 17,8 kWh και μια δεξαμενή καυσίμου 50 λίτρων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού υβριδικού συστήματος plug-in με υψηλή αυτονομία οδήγησης (άνω των 640 χλμ.).

Το MX-30 e-Skyactiv R-EV προσφέρει χαρακτηριστικά όπως συμβατότητα με κανονική φόρτιση AC 1 ή 3 φάσεων, γρήγορη φόρτιση DC και τροφοδοσία 1.500 W, καθώς και τρεις λειτουργίες οδήγησης ώστε να προσαρμόζεται σε διαφορετικές συνθήκες οδήγησης: Normal, EV και Charge. Επιπλέον, με τον ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων και 260 Nm, παρέχει ακόμη και ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις οδήγησης από το MX-30 BEV.

Mazda

Οι τιμές του Plug-in Hybrid MX-30 αρχίζουν από τα 42.637 ευρώ για την έκδοση Prime-Line. H κορυφαία Edition-R κοστίζει 49.246 ευρώ.

Photo Credits: Mazda Motor Europe

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!