Audi A3 allstreet: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο crossover

Audi A3 allstreet: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο crossover

Audi A3 allstreet: Πότε έρχεται στην Ελλάδα το νέο crossover
Η μάρκα από το Ίνγκολσταντ προχώρησε σε ανανέωση του μικρομεσαίου της μοντέλου, προσθέτοντας την έκδοση allstreet.

Στην αγορά από το 1996, το Audi A3 αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις στην κατηγορία των πολυτελών compact οικογενειακών αυτοκινήτων. Τώρα βρισκόμαστε στην τέταρτη γενιά του μοντέλου, η οποία δέχεται ένα εκτεταμένο πακέτο αναβάθμισης. Κυρίως όμως εμπλουτίζεται με ένα crossover αμάξωμα, ώστε να αποτελέσει εναλλακτική στα compact SUV.

Το A3 allstreet έρχεται να προστεθεί στις εκδόσεις Sportback και Sedan, με δυνατά σημεία την off-road εμφάνιση, την αυξημένη κατά 3 εκατοστά απόσταση από το έδαφος και την ψηλότερη θέση οδήγησης, που προσφέρει καλύτερη ορατότητα περιμετρικά αλλά και πιο εύκολη είσοδο και έξοδο. Στο A3 allstreet είναι στάνταρ οι ράγες οροφής.

Audi A3

Οι αλλαγές εξωτερικά και στην καμπίνα

Οι εξωτερικές αλλαγές στο ανανεωμένο Audi A3 εντοπίζονται στη νέα εξάγωνη μάσκα που είναι φαρδύτερη από πριν, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, το νέο σπόιλερ, τον πίσω προφυλακτήρα με το διαχύτη, που αντλεί έμπνευση από τη σπορ έκδοση RS. Ο χώρος αποσκευών στο Sportback και το allstreet είναι στα 380 λίτρα. Για πρώτη φορά στο Α3, είναι διαθέσιμη μέσω του συστήματος πολυμέσων η εναλλαγή ανάμεσα σε τέσσερις φωτεινές υπογραφές των LED ημέρας.

Στην καμπίνα των επιβατών υπάρχουν επανασχεδιασμένοι αεραγωγοί, νέος επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου, νέα υλικά επενδύσεων. Στο στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνονται το πολυλειτουργικό τιμόνι, ο κλιματισμός, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και το υποβραχιόνιο. Το Audi virtual cockpit περιλαμβάνει την ψηφιακή οθόνη για τον πίνακα οργάνων, την οθόνη αφής 10,1 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Διαθέσιμη είναι η ασύρματη φόρτιση κινητού, αλλά και 4 θύρες φόρτισης USB-C (2 μπροστά και 2 πίσω). Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Α3 είναι το σύστημα πλοήγησης MMI navigation plus, καθώς και η δυνατότητα χρήσης εφαρμογών μέσω της οθόνης.

Audi A3

Η λίστα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει την αυτόνομη πέδηση με αποφυγή σύγκρουσης, την προειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας, την ημι-αυτόνομονη οδήγηση Adaptive cruise assist (ενεργή έως τα 210 χλμ/ώρα), την υποβοήθηση στη στάθμευση κ.α.

Οι κινητήρες και πότε έρχεται στην Ελλάδα

Άμεσα αρχίζουν οι παραγγελίες για το ανανεωμένο Α3 στην Ευρώπη με δύο επιλογές κινητήρων: είτε τον 1.5 βενζίνης με 150 ίππους για την έκδοση 35 TFSI (με αυτόματο κιβώτιο S tronic και τεχνολογία mild hybrid), είτε το 2λιτρο diesel με 150 ίππους για το 35 TDI (επίσης με επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο).

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα προστεθούν επιπλέον εκδόσεις βενζίνης και diesel για τα A3 Sportback και A3 Sedan, ενώ προς τα τέλη του 2024 θα κάνει την εμφάνισή του το plug-in υβριδικό Α3.

Audi A3

Το A3 allstreet θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο Μάιο, με τιμές πώλησης που θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα. Προς το τέλος της χρονιάς θα ακολουθήσουν δύο ακόμα εκδόσεις. Η πρώτη, με σύστημα μετάδοσης plug-in hybrid και συνδυαστική ισχύ 204 ίππων και η δεύτερη με κινητήρα 2.0 TFSI, απόδοσης 204 ίππων και τετρακίνηση.

Ενδεικτικά, στη Γερμανία το Α3 Sportback 35 TFSI κοστίζει από 35.650 ευρώ (+800 ευρώ το Sedan), ενώ το A3 allstreet 35 TFSI από 37.450 ευρώ.

Audi A3

Photo Credits: Audi AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!