F1 - Από το κακό στο χειρότερο η Alpine, άρχισαν οι παραιτήσεις στελεχών

F1 - Από το κακό στο χειρότερο η Alpine, άρχισαν οι παραιτήσεις στελεχών
Η γαλλική ομάδα περνάει κρίση εντός κι εκτός πίστας, καθώς σημαντικά στελέχη συνεχίζουν να εγκαταλείπουν το εργοστάσιο του Ένστον.

Τα πράγματα στην Alpine Racing πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι απαιτήσεις δεν ήταν μεγάλες έπειτα από την αλλαγή επικεφαλής μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα του 2023, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ απογοητευτική.

Η νέα A524 ξεκίνησε τη χρονιά στο Grand Prix Μπαχρέιν ως το πιο αργό μονοθέσιο του grid. Επιπλέον, η έλλειψη χρώματος από το μονοθέσιο μαρτυρά πως είναι πάνω από το όριο βάρους, κάτι το οποίο δεν ίσχυε με το μονοθέσιο του 2023.

Οδηγός F1

Η Alpine πλέον βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη κρίση, καθώς ξεκίνησαν οι ηχηρές παραιτήσεις. Ο τεχνικός διευθυντής, Ματ Χάρμαν, και ο επικεφαλής αεροδυναμικής, Ντιρκ Ντε Μπιρ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους εγκαταλείποντας το… καράβι πριν φτάσει στο βυθό.

Αμφότεροι γνωστοποίησαν το γεγονός πως θέλουν να φύγουν από την Alpine πριν από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο τα συμβόλαιά τους προβλέπουν πως θα παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Στις κατατακτήριες οι Έστεμπαν Οκόν και Πιέρ Γκασλί πλασαρίστηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Στον αγώνα, ήταν λίγο πιο ανταγωνιστικοί, καθώς τερμάτισαν στις θέσεις 17 και 18, μπροστά μόνο από τους Βάλτερι Μπότας και Λόγκαν Σάρτζεντ. Όμως ο ρυθμός τους δεν ήταν αυτός που περίμεναν.

Η γαλλική ομάδα κάνει αγώνα δρόμου το τελευταίο χρονικό διάστημα ώστε να εξελίξει το μονοθέσιό της για να ξεκολλήσει από την ουρά της κατάταξης.

Φωτογραφίες: Alpine F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!