Toyota Mirai: Το αυτοκίνητο υδρογόνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Toyota Mirai: Το αυτοκίνητο υδρογόνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Toyota Mirai: Το αυτοκίνητο υδρογόνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
Το Mirai αναβαθμίζεται τεχνολογικά, προσφέροντας περισσότερες λύσεις στον τομέα της συνδεσιμότητας και της ασφάλειας.

Το ανανεωμένο Mirai για το 2024 παρουσίασε η Toyota. Το κορυφαίο μοντέλο υδρογόνου της ιαπωνικής μάρκας δέχεται μία σειρά από αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό του. Στο πλαίσιο χορηγίας της Toyota στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παραχωρηθούν το καλοκαίρι 500 Mirai στο Παρίσι για τις ανάγκες μετακίνησης επισήμων, κριτών και αθλητών. Συνολικά η Toyota θα παραχωρήσει στόλο από 2.650 οχήματα μηδενικών ρύπων. Μετά το τέλος των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, τα 500 Mirai θα παραμείνουν στην Πόλη του Φωτός ως ταξί.

Τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού αναβαθμίστηκαν στο Mirai. Για παράδειγμα, το Pre-Collision System μπορεί πλέον να αναγνωρίζει κινδύνους σε μεγαλύτερο εύρος και από περισσότερες λωρίδες κάθετα διερχόμενων οχημάτων. Παρομοίως, το Emergency Steering Assist ανιχνεύει και μοτοσικλετιστές πέρα από πεζούς, ποδηλάτες και σταθμευμένα οχήματα.

Toyota Mirai

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του ανανεωμένου Mirai προσφέρει έλεγχο στο Smart Connect+ μέσω νέας οθόνης αφής 12,3 ιντσών. Προσφέρει πρόσβαση σε πλοήγηση μέσω cloud, που ενημερώνεται συνεχώς για τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Διαθέσιμες είναι και οι φωνητικές εντολές, που ενεργοποιούνται με τη φράση «Hey Toyota» και δεν απαιτούν την απενεργοποίηση του ηχοσυστήματος.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τη στάθμευση σε κάθετες θέσεις μέσω του smartphone, χωρίς δηλαδή ο οδηγός να βρίσκεται μέσα στο Mirai. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα προσφέρεται και ψηφιακό κλειδί: έως πέντε μέλη της οικογένειας θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο μέσω του κινητού τους.

Photo Credits: Toyota Europe

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!