Toyota GR Yaris: Παιχνίδια στο χιόνι με τον πύραυλο των 280 ίππων (vid)

Toyota GR Yaris: Παιχνίδια στο χιόνι με τον πύραυλο των 280 ίππων (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Toyota GR Yaris: Παιχνίδια στο χιόνι με τον πύραυλο των 280 ίππων (vid)
Πιο δυνατό, με νέο αυτόματο κιβώτιο και δυνατότητες διαμόρφωσης της λειτουργίας της τετρακίνησης. Αυτό είναι το νέο GR Yaris.

Η τεχνογνωσία της Toyota Gazoo Racing από τις ειδικές διαδρομές των ράλλυ μεταφέρθηκε με απολαυστικό τρόπο στο νέο GR Yaris. Η «καυτή» έκδοση του δημοφιλούς σουπερμίνι της Toyota έγινε ακόμα πιο δυνατή αλλά και απολαυστική σε κάθε τερέν.

Η ισχύς από τον τρικύλινδρο turbo των 1.618 κ.εκ. αυξήθηκε από τους 261 στους 280 ίππους και η ροπή από τα 360 στα 390 Nm. Πλέον υπάρχουν δύο επιλογές κιβωτίων, καθώς δίπλα στο μηχανικό 6 σχέσεων προσφέρεται η δυνατότητα του 8τάχυτου αυτόματου GAZOO Racing Direct Automatic Transmission.

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη και μόνιμη τετρακίνηση GR-FOUR εξασφαλίζει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και απολαυστική συμπεριφορά ακόμα και στα χιόνια. Κάτι που αποδεικνύεται από το ακόλουθο βίντεο. Τα δύο διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης Torsen καθορίζουν την κατανομή της ροπής ανάμεσα στους αριστερούς και τους δεξιούς τροχούς. Ο οδηγός του GR Yaris μπορεί να επιλέξει την λειτουργία της τετρακίνησης μέσω του διακόπτη 4WD. Στην λειτουργία normal η κατανομή είναι 60:40, στην Track περνά περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα έως 30:70 και στην Gravel είναι 53:47.

Απολαύστε το νέο GR Yaris στα χέρια των οδηγών της Toyota στο WRC.

Photo Credits: Toyota Europe

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!