Motowatt W1X: Βραβείο ηλεκτρικής ασχήμιας

Νίκος Βιτσιλάκης
Motowatt W1X: Βραβείο ηλεκτρικής ασχήμιας
Αν και οι Γάλλοι φημίζονται για τη φινέτσα των προϊόντων τους, αυτή τη φορά μάλλον λοξοδρόμησαν...

Σίγουρα αυτή η ιδιόμορφη ηλεκτρική μοτοσικλέτα δεν φοβάται να είναι διαφορετική και αυτό δεν οφείλεται μόνο στην εμφάνιση αλλά στο γεγονός ότι διαθέτει δύο κινητήρες, έναν για κάθε τροχό, άρα μιλάμε για μια δικίνητη κατασκευή.

Motowatt wx1
Φωτογραφίες: Motowatt

2Χ2Χ2

Οι άνθρωποι της Motowatt λένε ότι το δημιούργημά τους είναι ένας αστικός πολεμιστής που πολλοί περίμεναν, με επιδόσεις ικανές να αφήσουν στη σκόνη τους τα παραδοσιακά βενζινοκίνητα μοντέλα. Το W1X διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες με συνολική απόδοση 34 ίππων (θα υπάρχει και έκδοση με 14Hp για διπλώματα Α1), όπως επίσης και δύο μονόμπρατσα ψαλίδια, ένα σε κάθε άκρο. Οι κινητήρες είναι τοποθετημένοι στα κέντρα των τροχών, ουσιαστικά αποτελούν κομμάτι της εκάστοτε ζάντας, ενώ δύο είναι και τα αμορτισέρ, ένα μπροστά αριοστερά και ένα πίσω δεξιά.

Motowatt wx1
Φωτογραφίες: Motowatt

Εμφάνιση άστα να πάνε

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φωτογραφίες και δεν χρειάζεται να δικαιολογήσουμε περαιτέρω την αρνητική μας κριτική, το W1X απλά δεν βλέπεται. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις, περισσότερο θυμίζει χοντροκομμένη κατασκευή Lego παρά μοτοσικλέτα του 21ου αιώνα. Πάλι καλά που υπάρχουν τα δύο ευμεγέθη δισκόφρενα, τα full Led φωτιστικά και η οθόνη TFT, για να πούμε ότι έκανε την προσπάθειά του να διακριθεί σε κάποιους τομείς. Πάντως, αυτός ο συνδυασμός του δοχείου καυσίμου με το μασκάκι στον προβολέα ειλικρινά μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, φέρνοντας κατά νου αμερικάνικες μοτοσικλέτες που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε. Στα ελαφρυντικά να βάλουμε την ηλικία της Motowatt (ιδρύθηκε μόλις το 2020 από δύο αδέρφια) και πως το W1X είναι το πρώτο μοντέλο που παρουσίασαν μέχρι σήμερα. Θα μάθουν κι αυτοί, πού θα πάει...

Motowatt wx1
Φωτογραφίες: Motowatt

Τα νούμερα

Το βάρος που ανακοινώνεται είναι στα 178 κιλά, η αυτονομία στα 130χλμ. και οι απαιτούμενες ώρες φόρτισης 5,5 (από το 20% έως το 80%), αριθμοί που σίγουρα δεν δημιουργούν αίσθηση στις μέρες μας. Στη Γαλλία βγήκε η τιμή του (15.000€) και η διάθεσή του στην αγορά θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2025, με τις προ-παραγγελίες να ανοίγουν τον εφετινό Μάρτιο.

Motowatt wx1
Φωτογραφίες: Motowatt

Περισσότερες πληροφορίες για το W1X και τη Motowatt μπορείτε να δείτε στο λινκ εδώ, αρκεί να ξέρετε γαλλικά...

Φωτογραφίες: Motowatt

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!