LIVE TV: Η παγκόσμια πρεμιέρα του Renault 5 E-Tech electric

LIVE TV: Η παγκόσμια πρεμιέρα του Renault 5 E-Tech electric

Κώστας Μπιτσικώκος
LIVE TV: Η παγκόσμια πρεμιέρα του Renault 5 E-Tech electric
Δείτε σε απευθείας σύνδεση με το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το νέο Renault 5, το οποίο επιστρέφει σε ηλεκτρική έκδοση.

Η μεγάλη στιγμή έφθασε και η Renault αποκαλύπτει στη Γενεύη το νέο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο. Το Renault 5 E-Tech electric αποτελεί την αναβίωση του θρυλικού γαλλικού μοντέλου και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την μάρκα στην κατηγορία της ηλεκτροκίνησης.

Όπως είχαμε αναφέρει στο gMotion από το καλοκαίρι του 2022, το νέο Renault 5 είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία έως 400 χλμ. με μία φόρτιση. Το μήκος του φθάνει τα 3,92 μέτρα και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις μπαταρίας: Το λανσάρισμα θα γίνει με την μεγάλη, χωρητικότητας 52 kWh, ενώ θα ακολουθήσει η βασική έκδοση, με μπαταρία 40 kWh. O ηλεκτροκινητήρας του Renault 5 ονομάζεται ePT-100 kW, είναι δηλαδή ισχύος 136 ίππων.

Η παρουσίαση αρχίζει στις 10.30 πμ, ώρα Ελλάδας και στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε απευθείας σύνδεση με τη Γενεύη.

Σύμφωνα με την Renault, η αρχική τιμή του ηλεκτρικού σουπερμίνι θα είναι περίπου 25.000 ευρώ, όσο περίπου κοστίζει ένα υβριδικό μοντέλο της κατηγορίας Β. Αυτό σημαίνει ότι με την κρατική επιδότηση, η αρχική τιμή του στην Ελλάδα θα πέσει κάτω από τις 20.000 ευρώ!

Πρόκειται για το πρώτο όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα AmpR Small (προηγουμένως γνωστή ως CMF-B EV), ενώ η πίσω ανάρτηση είναι πολλαπλών συνδέσμων, προσφέροντας άνεση και καλύτερη συμπεριφορά στο δρόμο.

Photo Credits: Renault

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!