Alpine A290: Το σπορ ηλεκτρικό σουπερμίνι σε νέες περιπέτειες

Κώστας Μπιτσικώκος
Alpine A290: Το σπορ ηλεκτρικό σουπερμίνι σε νέες περιπέτειες
Το μήκους 4 μέτρων αυτοκίνητο αποτελεί τη σπορ εκδοχή του νέου Renault 5.

Στη βόρεια Σουηδία, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, οι μηχανικοί της Alpine υποβάλλουν σε δοκιμασίες το Α290. To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της γαλλικής μάρκας (θυγατρικής της Renault) θα αποκαλυφθεί πλήρως τον προσεχή Ιούνιο, οπότε το αμάξωμά του κρύβεται από το καμουφλάζ. Σχεδιαστικά πάντως βασίζεται στο πρωτότυπο A290_β.

Πρόκειται για ένα μικρό hot hatch, μήκους 3,99 μέτρων, πλάτους 1,82 μ, ύψους 1,52 μ. και με μεταξόνιο 2,53 μέτρα, που αποτελεί την παραλλαγή επιδόσεων του ηλεκτρικού Renault 5 (θα παρουσιαστεί σύντομα στην έκθεση της Γενεύης). Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα δεν είναι γνωστή, όμως είναι πιθανό να πρόκειται για το μοτέρ του Megane E-Tech Electric με απόδοση 218 ίππους.

Alpine A290
Photo Credits: Alpine

Οι δοκιμές στις χιονισμένες και παγωμένες επιφάνειες της Λαπωνίας προσφέρουν στους μηχανικούς της Alpine πολύτιμα δεδομένα σχετικά με τα επίπεδα πρόσφυσης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, την οδική του συμπεριφορά, την λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων (π.χ. του ESP) και την απόδοση της μπαταρίας.

Πάνω στο σπορ τιμόνι με επένδυση από δέρμα Nappa, υπάρχουν τρεις διακόπτες με έμπνευση από τη συμμετοχή της Alpine στη Formula 1: OV (Overtake) για λειτουργία boost, RCH (Recharge) για φόρτιση της μπαταρίας και Drive modes για τα προγράμματα οδήγησης.

Alpine A290
Photo Credits: Alpine

Παράλληλα επισημοποιήθηκε ότι το Alpine A290 θα εφοδιάζεται με ελαστικά της Michelin. Τα θερινά Pilot Sport EV για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και Pilot Sport S5 για υψηλές επιδόσεις, αλλά και το χειμερινό Pilot Alpin 5. Το Α290 είναι το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που θα συνθέτουν το «Dream Garage» της Alpine.

Photo Credits: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!