F1: Αλλάζουν ξανά τα Σπριντ

Κώστας Παστρίμας
F1: Αλλάζουν ξανά τα Σπριντ
Η Επιτροπή της F1 ανανεώνει το φορμάτ του 3ημέρου, αναζητώντας περισσότερη δράση για ομάδες και φιλάθλους.

Η Επιτροπή της Formula 1 (F1 Commission) συμφώνησε σε αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των Αγώνων Σπριντ, με στόχο την αναδιάρθρωση του φορμάτ του αγωνιστικού τριημέρου, ώστε να το κάνει πιο ελκυστικό τόσο για τις ομάδες όσο και για τους φιλάθλους.

Τα σαββατοκύριακα των Αγώνων Σπριντ πρόκειται να υποστούν μια ακόμη αναδιάρθρωση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, μετά από συνάντηση της Επιτροπής της F1. Το φορμάτ των Αγώνων Σπριντ έχει προκαλέσει μεικτές αντιδράσεις από την αρχική του δοκιμή κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021, με τον αριθμό των Σπριντ να αυξάνεται από τρεις σε έξι την περασμένη σεζόν.

Το Sprint Shootout εισήχθη την περασμένη σεζόν με σκοπό να προσθέσει περισσότερη δράση στο σαββατοκύριακο αντί για τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, που κάτω από συνθήκες parc fermé θεωρήθηκε περιττή.

Η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής F1 που εξηγούσε τις νέες αλλαγές αναφέρει: «Μετά από προηγούμενη υποστήριξη από την Επιτροπή F1 για αναμόρφωση του τριημέρου των Σπριντ αγώνων, υπήρξε συμφωνία για αναδιάταξη των περιόδων κατά τη διάρκεια του 3ημέρου, με Free Practice 1 και Sprint Shootout να πραγματοποιούνται την Παρασκευή, το Σπριντ και οι κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο και το Γκραν Πρι την Κυριακή. Οι ρυθμιστικές βελτιώσεις για αυτές τις αλλαγές θα παρουσιαστούν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) στις 28 Φεβρουαρίου».

Και φέτος θα πραγματοποιηθούν έξι Σπριντ, στα GP Κίνας, Μαϊάμι, Αυστρίας, ΗΠΑ, Βραζιλίας και Κατάρ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!