F1 - Σάινθ: «Χωρίζουν οι δρόμοι μου με την Ferrari»

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Σάινθ: «Χωρίζουν οι δρόμοι μου με την Ferrari»
H μεταπήδηση του Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia σημαίνει αυτόματα ότι ο Ισπανός θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του από το 2025.

Συγκλονιστικά μπήκε ο Φεβρουάριος για τη Formula 1. Ο πολυνίκης του θεσμού, Λιούις Χάμιλτον θα σπάσει το συμβόλαιό του με την Mercedes-AMG F1 στα τέλη της φετινής σεζόν και θα αγωνίζεται με τα κόκκινα χρώματα της Scuderia Ferrari από το 2025.

Ο επτάκις πρωταθλητής θα έχει teammate τον Σαρλ Λεκλέρ και θα πάρει τη θέση του Κάρλος Σάινθ, ο οποίος θα αναζητήσει μακριά από το Μαρανέλο την τύχη του στο θεσμό. Ο Ισπανός οδηγός ανάρτησε μία σύντομη δήλωση στα social media, στην οποία... ξεχνάει να ευχαριστήσει τη Ferrari, υπόσχεται όμως ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην τελευταία σεζόν με την ιταλική ομάδα.

«Σε συνέχεια των σημερινών νέων, η Scuderia Ferrari και εγώ θα ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους στα τέλη του 2024. Έχουμε ακόμα μία μακρά σεζόν μπροστά μας και, όπως πάντα, θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα και για τους τιφόζι σε όλο τον κόσμο. Νεότερα σχετικά με το μέλλον μου θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

O 29χρονος Ισπανός, γιος του θρύλου των ράλλυ, Κάρλος Σάινθ, πήγε στη Ferrari το 2021 από την McLaren. Με την ιταλική ομάδα έχει σημειώσει τις δύο νίκες του στη Formula 1, το 2022 στο Σίλβερστον και το 2023 στη Σιγκαπούρη.

Θεωρείται πολύ πιθανό ο Σάινθ να μεταπηδήσει το 2025 στη Sauber (νυν Stake F1 Team Kick Sauber), η οποία από το 2026 θα μετονομαστεί σε Audi, καθώς ο κατασκευαστής από τη Γερμανία θα εισέλθει στο σπορ.

Photo Credits: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!