Volkswagen: Παρουσίασε το νέο Golf (vid)

Volkswagen: Παρουσίασε το νέο Golf (vid)

Κώστας Παστρίμας
Volkswagen: Παρουσίασε το νέο Golf (vid)
Αναβαθμισμένες τεχνολογίες και τεχνητή νοημοσύνη καθορίζουν τη νέα εποχή για το δημοφιλές μοντέλο.

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία του Golf, η Volkswagen παρουσιάζει μια επετειακή έκδοση του διάσημου μοντέλου, επικεντρώνοντας στην τεχνολογική αναβάθμιση και την αισθητική ανανέωση. Το νέο Golf διαθέτει σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας νέας γενιάς με ενσωματωμένο το ChatGPT για φυσική διάλεκτο επικοινωνίας, ενώ η αισθητική του εμπλουτίζεται με φωτιζόμενο λογότυπο και νέο σχεδιασμό φωτιστικών σωμάτων.

Volkswagen GolfΦωτογραφίες: Volkswagen

Από πλευράς κινητήρων, το Golf προσφέρει πλέον αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων για τις υβριδικές εκδόσεις plug-in, ενώ συμπεριλαμβάνει και την επιλογή γρήγορης φόρτισης DC. Υπάρχουν επίσης και ήπια υβριδικές εκδόσεις 48V. Συνολικά εννέα διαφορετικές επιλογές: ήπια υβριδικό (eTSI), plug-in υβριδικό (eHybrid και GTE), τούρμπο βενζίνης (TSI) και τούρμπο ντίζελ (TDI) θα είναι διαθέσιμες. Το Golf GTI έχει γίνει ακόμα πιο σπορ με πρόσθετη ισχύ σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Περαιτέρω εκδόσεις του Golf θα εισαχθούν διαδοχικά κατά τη διάρκεια του 2024.

Δείτε ακόμα: Η Volkswagen βρήκε μπαταρία που μετά από 500.000 χλμ. διατηρεί το 95% της χωρητικότητάς της

Volkswagen GolfΦωτογραφίες: Volkswagen

Εσωτερικά, το Golf αναβαθμίζεται με ένα νέο, διαισθητικό σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας, εξοπλισμένο με μεγάλη οθόνη αφής. Η ένταξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, μέσω του ChatGPT, προσφέρει προηγμένη επικοινωνία μέσω φυσικής γλώσσας, ενισχύοντας την εμπειρία χρήσης με εργονομικά βελτιωμένους φωτιζόμενους ολισθητήρες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της έντασης του ήχου.

Volkswagen GolfΦωτογραφίες: Volkswagen

Ο Τόμας Σέφερ, CEO της Volkswagen Επιβατικών Αυτοκινήτων, υπογράμμισε τη σημασία του Golf για τη μάρκα: «Το Golf βρίσκεται στην καρδιά της Volkswagen εδώ και μισό αιώνα, προσφέροντας προσιτή κινητικότητα για όλους στο υψηλότερο τεχνικό επίπεδο. Αυτό ακριβώς χτίζουμε τώρα με το νέο εξελικτικό στάδιο – με ακόμη υψηλότερη απόδοση, άνεση και ποιότητα και μια νέα φιλοσοφία λειτουργίας. Το Golf είναι όσο καλύτερο γίνεται».

Η Ιμέλντα Λαμπέ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen για τις Πωλήσεις και το Μάρκετινγκ, τόνισε: «Με το Golf, έχουμε γράψει μια μοναδική ιστορία επιτυχίας. Το Golf αντιπροσωπεύει τη Volkswagen όπως κανένα άλλο μοντέλο. Ένα αυτοκίνητο για όλες τις γενιές. Και αυτό συμβαίνει εδώ και 50 χρόνια. Με τη συνεχή τεχνική εξέλιξη του νέου Golf, προσθέτουμε τώρα άλλο ένα κεφάλαιο σε αυτήν την επιτυχημένη ιστορία».

Με περισσότερα από 37 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλες τις γενιές του, το Golf συνεχίζει να αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα για την Volkswagen, προσαρμόζοντας και οδηγώντας την καινοτομία με κάθε νέα εξέλιξή του.

Φωτογραφίες: Volkswagen

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!