Ο Ιανουάριος είναι γεμάτος αγώνες σε πίστα, δρόμο και έρημο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο Ιανουάριος είναι γεμάτος αγώνες σε πίστα, δρόμο και έρημο (vid)
Μπορεί να θεωρείται περίοδος off-season αλλά οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν αυτή την περίοδο πολλά να δουν!

Οι λάτρεις του μαγικού κόσμου της Formula 1 κάνουν αυτή την περίοδο το αντίστοιχου των… καλοκαιρινών διακοπών για όσους λατρεύουν το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ωστόσο, παρότι βρισκόμαστε στο καταχείμωνο και μετράμε μέρες για την πρεμιέρα του Μπαχρέιν που είναι προγραμματισμένη για τις 29 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου στο Μπαχρέιν, υπάρχουν πολλά άλλα motorsports για να απολαύσουμε γκάζια και μάχες. Ας δούμε τα σημαντικότερα…

Ράλλυ Ντακάρ

Η μεγαλύτερη αγωνιστική δοκιμασία στον πλανήτη, διεξάγεται κάθε χρόνο στην αρχή του έτους και η φετινή, 46η κατά σειρά εκδοχή της, έχει ήδη φτάσει στα μισά του δρόμου.

O Νάσερ Αλ-Ατίγια στο Ντακάρ 2024

Πληρώματα και αναβάτες δοκιμάζονται στις ερήμους της Σαουδικής Αραβίας και το gmotion by Gazzetta σας προσφέρει καθημερινή ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στην άμμο.

Formula E

Η πρεμιέρα της νέας σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων έρχεται σε μερικές μόλις ώρες από τώρα, με πρώτη στάση το e-Prix της Πόλης του Μεξικού. Σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με συνεχείς ανατροπές, μονοθέσια που έχουν το ίδιο σασί και την ίδια μπαταρία.


Ο πρώην οδηγός της Formula 1 αλλά και πρώην πρωταθλητής της Formula E, Νικ Ντε Βρις, επιστρέφει με στόχο να εκθρονίσει τον Τζέικ Ντένις. Στο Μεξικό θα γίνει ένας αγώνας αλλά μέσα στον Ιανουάριο έχουμε άλλες δύο ηλεκτρικές μάχες, στις 26 και 27 Ιανουαρίου, στη Ντιρίγια της Σαουδικής Αραβίας.

WRC

Οι μονομάχοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ πραγματοποιούν εντατικές δοκιμές, ενόψει της πρεμιέρας μίας σεζόν που περιμένουμε με ενδιαφέρον. Δώδεκα ράλλυ, σε τέσσερις ηπείρους, σε κάθε λογής τερέν: πάγο, χιόνι, άσφαλτο, χώμα, λάσπη.

Η πρεμιέρα του 2024 αφορά όπως συνήθως το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, που διεξάγεται στις 25-28 Ιανουαρίου.

IMSA

Στην Ευρώπη ο 24ωρος αγώνας στο θρυλικό Λε Μαν αποτελεί την κορυφαία μάχη αντοχής στην πίστα. Όμως στην άλλη άκρη του Ατλαντικού Ωκεανού έχουν τις 24 ώρες της Ντεϊτόνα.

Η φετινή μάχη στην πίστα της Φλόριντα διεξάγεται 24 με 28 Ιανουαρίου και αποτελεί τον εναρκτήριο γύρο του IMSA SportsCar Championship.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!