Νέο Toyota GR Yaris: Επαναστατική Αναβάθμιση για το 2024

Νέο Toyota GR Yaris: Επαναστατική Αναβάθμιση για το 2024

Κώστας Παστρίμας
Νέο Toyota GR Yaris: Επαναστατική Αναβάθμιση για το 2024
Πρώτη εμφάνιση στο Τόκιο με προηγμένη τεχνολογία και ανανεωμένο σχεδιασμό για το «πυραυλάκι» της Toyota.

Το νέο Toyota GR Yaris κάνει την εντυπωσιακή του πρώτη εμφάνιση στον κόσμο στο Tokyo Auto Salon του 2024, φέρνοντας σημαντικές βελτιώσεις που υπόσχονται μια ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Toyota GR Yaris

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, το GR Yaris έχει εγκωμιαστεί για τις επιδόσεις και το σχεδιασμό του, κατακτώντας με στιλ την κορυφή του τομέα των hot-hatch. Αλλά η Toyota δεν αρκέστηκε σε αυτή την επιτυχία. Τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε έρευνα και ανάπτυξη για να κάνει το αυτοκίνητο ακόμα πιο ισχυρό, ευέλικτο και ευχάριστο στην οδήγηση.

Toyota GR Yaris

Η ομάδα της Toyota GAZOO Racing, σε συνεργασία με έμπειρους οδηγούς αγώνων, εργάστηκαν με πνεύμα συνεχούς βελτίωσης για να εμπλουτίσουν τον χαρακτήρα του GR Yaris. Το αποτέλεσμα; Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για οδηγούς, που προσφέρει μοναδικές στιγμές από τη στιγμή που ο οδηγός πατάει το γκάζι.

Toyota GR Yaris

Μεταξύ των βασικών αναβαθμίσεων περιλαμβάνεται η εξέλιξη του τρικύλινδρου turbo κινητήρα, που προσφέρει αυξημένη ισχύ και ροπή, καθώς και η προσθήκη ενός νέου αυτόματου 8-τάχυτου κιβωτίου της GAZOO Racing. Το ανασχεδιασμένο σασί του GR Yaris και οι βελτιώσεις στη διάταξη της καμπίνας ενισχύουν την σπορ αίσθηση, ενώ η ανάρτηση έχει ρυθμιστεί για μεγαλύτερο έλεγχο και απόδοση ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Toyota GR Yaris

Το νέο GR Yaris διατηρεί όλα όσα έκαναν το αρχικό μοντέλο τόσο επιτυχημένο, αλλά προσθέτει ακόμα περισσότερα. Η έκδοση «Circuit» θα περιλαμβάνει ένα πακέτο ψύξης για ακόμη καλύτερες επιδόσεις. Η πώληση του νέου GR Yaris θα ξεκινήσει σε όλη την Ευρώπη από το καλοκαίρι του 2024. Η Toyota θα παράγει μάλιστα ειδικές εκδόσεις του νέου GR Yaris, που θα φέρουν τα ονόματα δύο διάσημων πρωταθλητών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC), του Σεμπαστιάν Οζιέ και του Κάλε Ροβάνπερα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!