Omoda: Η έλευση της premium κινεζικής μάρκας στην Ελλάδα πλησιάζει (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Omoda: Η έλευση της premium κινεζικής μάρκας στην Ελλάδα πλησιάζει (vid)
Δεν θα περάσει πολύς καιρός ώσπου να δούμε το εντυπωσιακό E5 στους ελληνικούς δρόμους.

Πριν από ένα μήνα σας είχαμε ενημερώσει για τα πλάνα μίας ταχέως αναπτυσσόμενης αυτοκινητοβιομηχανίας από την Κίνα, που ετοιμάζεται στο πλαίσιο της «επίθεσής» της στην ευρωπαϊκή αγορά, να έρθει και στην Ελλάδα.

Ο λόγος για την Omoda, που σκοπεύει να «συστηθεί» στο ελληνικό κοινό με ένα εντυπωσιακό SUV που ακούει στο όνομα E5. Πρόκειται για ένα μοντέρνου σχεδιασμού SUV που παίρνει ώθηση είτε από υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων, απόδοσης 197 ίππων και ροπής της τάξης των 290 Nm που συνεργάζεται με DCT κιβώτιο 7 σχέσεων της Getrag, είτε με επίσης turbo κινητήρα 1.5 λίτρων, που έχει μέγιστη ισχύ στα 156 άλογα και συνεργάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Omoda αποτελεί παρακλάδι του κολοσσού που ακούει στο όνομα Chery και έχει παραγωγή άνω του 1 εκατομμυρίου οχημάτων ετησίως. Είναι λοιπόν εταιρεία που έρχεται για να… μείνει. Γι’ αυτό και οι Κινέζοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε συζητήσεις με τις ενδιαφερόμενες εισαγωγικές εταιρείες, που φιλοδοξούν να τις εκπροσωπήσουν.

Omoda 5

Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει από ελληνικά μέσα πως είχε επιτευχθεί συμφωνία με συγκεκριμένη εισαγωγική, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε… «ράδιο αρβύλα».

Το gmotion by Gazzetta επικοινώνησε με εκπρόσωπο του φιλόδοξου brand, που επιβεβαίωσε πως όσα είχαν γραφτεί αποτελούσαν απλά φήμες. Αλλά ταυτόχρονα, πως η ημέρα που θα έχουμε χειροπιαστές εξελίξεις και την ημερομηνία κατά την οποία θα δούμε το Omoda E5 στην Ελλάδα, δεν είναι μακριά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!