Αυτή είναι η νέα Κινεζική εταιρεία που έρχεται στην Ελλάδα

Πάνος Σεϊτανίδης
Αυτή είναι η νέα Κινεζική εταιρεία που έρχεται στην Ελλάδα
Το όνομά της είναι Omoda και θα κάνει «επίθεση» στα μέρη μας με εντυπωσιακό SUV.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες από την Κίνα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος στην ευρωπαϊκή αγορά και σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε σιγά-σιγά νέα brands και στη χώρα μας.

Ένα που ακόμα δεν έχει… πατήσει Ελλάδα και το περιμένουμε με ενδιαφέρον, είναι αυτό της Omoda. Πρόκειται για παρακλάδι του κολοσσού που ακούει στο όνομα Chery και έχει παραγωγή άνω του 1 εκατομμυρίου οχημάτων ετησίως.

To Omoda C5

Πρόκειται για μάρκα με σύντομη ιστορία αλλά μεγάλη φιλοδοξία. «Πάτησε γκάζι» το 2021 και το όνομά της συνδυάζει το οξυγόνο με το «O» συμβολίζοντας κάτι νέο που έρχεται στη ζωή και το μοντέρνο με το «Moda», που αποτελεί αναφορά σε κάτι που θα εξελιχθεί σε μόδα.

Μετά το ξεκίνημα στη Κίνα, η Omoda παίζει δυνατά στις αγορές της Νότιας Αφρικής και της Αυστραλίας, πλησίασε στα μέρη μας με το Ισραήλ και πλέον ξεκίνησε τις πωλήσεις και επί ευρωπαϊκού εδάφους."

To Omoda C5

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Gazzetta και απ’ ευθείας επικοινωνία με εκπρόσωπο της Omoda, η εν λόγω μάρκα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με ελληνικές εταιρείες και είναι πολύ κοντά στο να καταλήξει σε αυτή που θα αναλάβει την εκπροσώπησή της και πριν το καλοκαίρι θα δούμε στους δρόμους μας το εντυπωσιακό E5.

Πρόκειται για ένα μοντέρνου σχεδιασμού SUV που παίρνει ώθηση είτε από υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων, απόδοσης 197 ίππων και ροπής της τάξης των 290 Nm που συνεργάζεται με DCT κιβώτιο 7 σχέσεων της Getrag, είτε με επίσης turbo κινητήρα 1.5 λίτρων, που έχει μέγιστη ισχύ στα 156 άλογα και συνεργάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

To Omoda C5

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το E5 απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Ανεξάρτητου Οργανισμού Euro NCAP - πράγμα αξιοσημείωτο για μοντέλο εταιρείας προερχόμενης από την Κίνα.

Περισσότερα, προσεχώς...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!