MotoGP: Το μέλλον το Μπρίβιο ίσως δεν είναι στη Honda

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Το μέλλον το Μπρίβιο ίσως δεν είναι στη Honda
Ιταλικά δημοσιεύματα θέλουν τον Ιταλό να επιστρέφει σε μια παλιά του αγάπη και να αναλαμβάνει τα ηνία της.

Όταν πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Ντάβιντε Μπρίβιο από την ομάδα της Alpine (Renault) στη Formula 1, θεωρήθηκε βέβαιο ότι θα τον δούμε να επιστρέφει στο MotoGP. Το επικρατέστερο σενάριο ήταν ότι θα αναλάμβανε τη διεύθυνση της Honda, στην προσπάθεια της ιαπωνικής ομάδας να επιστρέψει στις επιτυχίες στη μετά Μάρκεθ εποχή. Ένα δημοσίευμα όμως της Gazzetta dello Sport στην Ιταλία βάζει μια ολοκαίνουρια παράμετρο.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Μπρίβιο προορίζεται να αναλάβει την ευθύνη για τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Yamaha, στη θέση του Λιν Τζάρβις. Η
μετάβαση αυτή θα γίνει το 2025 και πριν από αυτό ο Μπρίβιο θα δουλέψει στο project των Superbike της ιαπωνικής ομάδας.

Ρόσι-Μπρίβιο
Ο Μπρίβιο και ο Ρόσι έχουν πανηγυρίσει μαζί τεράστιες επιτυχίες (Φωτογραφία: Yamaha)

Οι δεσμοί του Ντάβιντε Μπρίβιο με τη Yamaha άλλωστε είναι γνωστοί. Ο Ιταλός ήταν εκείνος που έπεισε τον Βαλεντίνο Ρόσι να φύγει από τη Honda το 2004 και να περάσει στο «στρατόπεδο» της Yamaha, δημιουργώντας ίσως τον πιο εμβληματικό συνδυασμό αναβάτη-μοτοσικλέτας που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Επίσης, ο Μπρίβιο μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο -ως επικεφαλής της Yamaha- στο να επιστρέψει στο ιαπωνικό εργοστάσιο η ομάδα του Ρόσι, η VR46, ως δορυφορική ομάδα.

Όλα για τον Φάμπιο

Στο μεταξύ, η Yamaha αναζητά τρόπους να πείσει τον πρωταθλητή Φάμπιο Κουαρταραρό να παραμείνει στην ομάδα της και μετά το 2024, επικντρώνοντας την προσπάθειά της στην ενίσχυση του τεχνικού της προσωπικού. Σε αυτό το πλαίσιο, η Yamaha έχει αναλάβει μια «εκστρατεία» προσέλκυσης στελεχών από την Ducati, με στόχο την ενίσχυση της τεχνικής ομάδας της.

Ο Μάρκο Νικότρα, πρώην αναπληρωτής διευθυντής αεροδυναμικής στη Ducati, ήδη εργάζεται για την Yamaha, φέροντας την τεχνογνωσία του από την ιταλική ομάδα. Ένας άλλος σημαντικός τεχνικός της Ducati, ο Μάσιμο Μπαρτολίνι, που στην ιταλική ομάδα ήταν υπεύθυνος απόδοσης της μοτοσικλέτας, θα ενταχθεί στην Yamaha ως νέος τεχνικός διευθυντής . Αυτή η κίνηση δείχνει τη δέσμευση της Yamaha για μια πιο ευρωπαϊκή προσέγγιση και την επιθυμία της να δώσει επιπλέον εγγυήσεις στον Κουαρταρό για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς της.

Φωτογραφία: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!