F1 - Τέλος και ο Μπρίβιο από την Alpine

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Τέλος και ο Μπρίβιο από την Alpine
Άλλη μία σημαντική αποχώρηση από τη γαλλική ομάδα, με τον Ιταλό να ετοιμάζεται για επιστροφή σε… παλιές αγάπες.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 ολοκληρώθηκε, όμως οι αποχωρήσεις από το στρατόπεδο της Alpine συνεχίζονται! Μετά τους Ότμαρ Σάφναουερ, Πατ Φράι, Άλαν Περμέιν και Λοράν Ροσί, παρελθόν από τη γαλλική ομάδα αποτελεί πια και ο Ντάβιντε Μπρίβιο.

Ο Ιταλός εντάχθηκε στο δυναμικό πριν από τρία χρόνια, σε μία μεταγραφή-έκπληξη αφού προερχόταν από έναν διαφορετικό αγωνιστικό κόσμο – αυτόν του MotoGP. Ο Μπρίβιο είχε οδηγήσει τη Suzuki στην κορυφή του σπορ αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι ανάλογο στη Formula 1.

Ο Οκόν στο Grand Prix του Μαϊάμι

Αντίθετα, ως αγωνιστικός διευθυντής της Alpine δεν έδειξε να είναι σε θέση να οδηγήσει τους μπλε στους φιλόδοξους στόχους τους. Έτσι, είχε αλλάξει πόστο, περνώντας σε αυτό του Διευθυντή Εγχειρημάτων Αγωνιστικής Επέκτασης, έχοντας ουσιαστικά την ευθύνη της Ακαδημίας της Alpine.

Ρόλο τον οποίο αφήνει, κοινή συναινέσει, με τη φημολογία να τον θέλει να επιστρέφει στο MotoGP και μάλιστα άμεσα.

«Ήταν ένα κεφάλαιο στην καριέρα μου για το οποίο είμαι υπερήφανος και θέλω να ευχαριστήσω την Alpine για την ευκαιρία να εκπληρώσω την επιθυμία μου να βιώσω τι θα πει Formula 1 αλλά και για να περάσω μέρος της εμπειρίας μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό σε νέους οδηγούς, μέσω της Ακαδημίας», είπε ο 59χρονος.

Τη θέση του στο ρόλο του επικεφαλής της Ακαδημίας ανέλαβε ο Ζουλιέν Ρουζ.

Ο Οκόν στο Grand Prix του Μαϊάμι

Φωτογραφίες: Alpine F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!