Από τα supercars της τουρκικής αστυνομίας δεν μπορείς να ξεφύγεις (vid)

Κώστας Παστρίμας
Από τα supercars της τουρκικής αστυνομίας δεν μπορείς να ξεφύγεις (vid)
Η τουρκική αστυνομία διαθέτει πλέον έναν εντυπωσιακό στόλο από πανάκριβα κατασχεμένα οχήματα.

Προφανώς έχετε δει αρκετά βίντεo με τα supercars που έχει για περιπολικά η αστυνομία του Ντουμπάι, αλλά υπάρχει πλέον και άλλη ξένη αστυνομία με ένα στόλο από αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης. Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya ανάρτησε στο X (πρώην Twitter) ένα εντυπωσιακό βίντεο, το οποίο δείχνει τουλάχιστον 20 πολυτελή αυτοκίνητα, υπεραυτοκίνητα και SUV συγκεντρωμένα όλα μαζί, μετά την κατάσχεσή τους από την Τουρκική Αστυνομία.

Η αστυνομία κατάσχεσε συνολικά 23 οχήματα διαφόρων ειδών. Από πολυτελείς λιμουζίνες όπως η Bentley Continental GT, έως πολύ γρήγορα σπορ αυτοκίνητα, όπως το Ferrari 458 και το Volkswagen Golf R. Υπάρχουν ακόμα και μερικά πολυτελή SUV όπως το Range Rover Sport και το Mercedes-Benz GLS. Η συνολική εκτιμώμενη αξία τους ανέρχεται σε περίπου 100 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, δηλαδή λίγο παραπάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, τα αυτοκίνητα προέρχονται από έναν μόνο μεγαλέμπορο ναρκωτικών με το όνομα Hakan Ayik. Ο Ayik ήταν ο αρχηγός της μοτοσικλετιστικής συμμορίας Comanchero με έδρα την Αυστραλία και είχε εκτιμηθεί ότι είχε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια στην περιουσία του. Αυτός και 36 ακόμα συνεργάτες του συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya δήλωσε για τη σύλληψη και την κατάσχεση: «Ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης κατά των οργανωμένων εγκληματικών οργανώσεων, κατασχέθηκαν 23 οχήματα. Μετά τη δικαστική απόφαση, αυτά τα οχήματα παραδόθηκαν στην αστυνομία μας».

Φωτογραφία: Χ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!