F1 - Η FIA ανακοίνωσε τη λίστα συμμετοχών του 2024 και έχει εκπλήξεις

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Η FIA ανακοίνωσε τη λίστα συμμετοχών του 2024 και έχει εκπλήξεις
Με τη νέα αγωνιστική σεζόν της Formula 1 δυόμιση μήνες μακριά, γνωστοποιήθηκαν οι επίσημες ονομασίες των δέκα ομάδων.

Με το άνοιγμα της αυλαίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2024 να είναι σε δυόμιση μήνες από σήμερα (29 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου με το Grand Prix του Μπαχρέιν), η FIA ανακοίνωσε την επίσημη λίστα συμμετοχών σε αυτών.

Κι αυτή η λίστα που εξέδωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, έχει κι εκπλήξεις – αν και αυτές δεν αφορούν στους 20 μονομάχους αφού αυτούς τους ξέρουμε ήδη.

Από τη μία η Sauber Motorsport ανακοίνωσε όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει την επίσημη νέα της ονομασία, η οποία δεν είναι σε πλαίσιο που αναμέναμε: Stake F1 Team Kick Sauber. Σιδηρόδρομος με στρίμωγμα δύο χορηγών, όπως συμβαίνει πια και στον ανταγωνισμό βλέποντας τα παραδείγματα των Red Bull Racing, Mercedes και Aston Martin.

Όμως υπάρχει μία ακόμα έκπληξη κι αυτή αφορά στη Scuderia AlphaTauri. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε έντονη φημολογία για αλλαγή ταυτότητας της ιταλικής ομάδας, για έλευση ενός χορηγού εκτός του ομίλου (σ.σ. η AlphaTauri είναι το fashion brand πολυτελείας της Red Bull). Κάτι τέτοιο, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει συμβεί.

H επίσημη λίστα συμμετοχών του 2024

Η λίστα συμμετοχών του 2024

Φωτογραφίες:
Γράφημα: FIA/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!