Mercedes-Benz: H πιο ισχυρή SL στην ιστορία της μάρκας

Mercedes-Benz: H πιο ισχυρή SL στην ιστορία της μάρκας

Κώστας Μπιτσικώκος
Mercedes-Benz: H πιο ισχυρή SL στην ιστορία της μάρκας
Με τη βοήθεια της υβριδικής τεχνολογίας από τη Formula 1, η AMG SL 63 S E PERFORMANCE φθάνει σε ισχύ τους 816 ίππους.

Μπορεί ένα αυτοκίνητο να ξεπερνάει σε ισχύ τους 800 ίππους και η μέση κατανάλωσή του να είναι μόλις 7,7 λίτρα ανά 100 χλμ; Η Mercedes-AMG υποστηρίζει ότι είναι εφικτό, παρουσιάζοντας την SL 63 S E PERFORMANCE. Πρόκειται για την πιο δυνατή έκδοση παραγωγής της SL που έχει κατασκευαστεί ποτέ, χάρη στην υβριδική τεχνολογία που έχει αναπτύξει η γερμανική εταιρεία μέσω της συμμετοχής της στη Formula 1.

Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει τον 4λιτρο V8 που αποδίδει 612 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 816 ίππους και η ροπή σε 1.420 Nm. Φυσιολογικά λοιπόν το διθέσιο σπορ αυτοκίνητο χρειάζεται μόλις 2,9 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα και αγγίζει σε μέγιστη ταχύτητα τα 317 χλμ/ώρα.

Mercedes-Benz
Φωτογραφία: Mercedes-Benz

Η κορυφαία SL εφοδιάζεται με μία σειρά από συστήματα που εξασφαλίζουν άνεση και επιδόσεις, όπως η ανάρτηση AMG ACTIVE RIDE CONTROL και η ενεργητική τετραδιεύθυνση. Η τεχνογνωσία για την μπαταρία ιόντων λιθίου έχει αντληθεί από τη Formula 1. Έχει χωρητικότητα 6,1 kWh και μπορεί να εξασφαλίσει ηλεκτρική αυτονομία 13 χλμ.

Mercedes-Benz
Φωτογραφία: Mercedes-Benz

Photo Credits: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!