F1 - Η FIA εγκαταλείπει την έρευνα για το ζεύγος Βολφ μετά το... στραπάτσο

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Η FIA εγκαταλείπει την έρευνα για το ζεύγος Βολφ μετά το... στραπάτσο
Πίσω... ολοταχώς από τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου όσον αφορά την έρευνα για το ζεύγος Τότο και Σούζι Βολφ, σχετικά με διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών.

Μέσα σε μόλις 48 ώρες η FIA πήρε πίσω την πειθαρχική έρευνα για τον Τότο Βολφ και τη Σούζι Βολφ σχετικά με μεταξύ τους ανταλλαγή εμπιστευτικών πληροφοριών. Ο Τότο είναι επικεφαλής της ομάδας Mercedes-AMG F1 και η Σούζι της F1 Academy, του θεσμού με αποκλειστικά γυναίκες οδηγούς μονοθεσίων.

Μετά την ανακοίνωση των υπόλοιπων 9 ομάδων της Formula 1 ότι δεν έχουν κάνει καμιά «καμία διαμαρτυρία στην FIA σχετικά με τον ισχυρισμό πως πληροφορίες εμπιστευτικού χαρακτήρα διαβιβάζονται μεταξύ ενός επικεφαλής ομάδας της F1 και ενός μέλους της FOM», η FIA ανέκρουσε πρύμναν.

Ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για οποιοδήποτε άτομο και δηλώνει ικανοποιημένη από το σύστημα συμμόρφωσης της FOM.

H ανακοίνωση της FIA

«Μετά την επανεξέταση του Κώδικα Δεοντολογίας και της Πολιτικής της F1 για Σύγκρουση Συμφερόντων της FOM (Formula One Management) και την επιβεβαίωση ότι υπάρχουν μέτρα για τον περιορισμό πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων, η FIA είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το σύστημα συμμόρφωσης της FOM είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αποτρέψει οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη εμπιστευτικών πληροφοριών.

Η FIA επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα όσον αφορά το ηθικό ή το πειθαρχικό κομμάτι στο οποίο να εμπλέκεται κάποιο άτομο. Ως ρυθμιστής της διαδικασίας, η FIA έχει το καθήκον να διατηρήσει την ακεραιότητα του παγκόσμιο μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η FIA επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για ακεραιότητα και δικαιοσύνη».

Photo Credits: FIA

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!