F1 - «Άρωμα» σκανδάλου: H FIA ερευνά Τότο και Σούζι Βολφ

F1 - «Άρωμα» σκανδάλου: H FIA ερευνά Τότο και Σούζι Βολφ
Το ζεύγος Τότο και Σούζι Βολφ βρίσκεται υπό έρευνα από το πειθαρχικό της FIA λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων.

Δραματικές εξελίξεις στον κόσμο της Formula 1 λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Στο επίκεντρο της FIA και του πειθαρχικού της τμήματος είναι ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Τότο Βολφ και η σύζυγός του και διευθύντρια του F1 Academy, Σούζι Βολφ.

Σύμφωνα με το motorsport.com, η FIA έλαβε καταγγελία από ορισμένους επικεφαλής ομάδων της Formula 1 και αυτό οδήγησε σε έναρξη έρευνας σχετικά με τις δράσεις του ζευγαριού. Υπάρχει μια γενική ανησυχία πως το ζεύγος μοιράζεται μυστικές πληροφορίες οι οποίες ενδεχομένως να οδηγήσουν σε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο Τότο Βολφ έχει πρόσβαση σε εμπιστευτικά στοιχεία της FOM, η οποία έχει τη διαχείριση της Formula 1. Πρόκειται για στοιχεία στα οποία δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση άλλοι επικεφαλής ομάδων. Επιπλέον η Σούζι Βολφ είναι πιθανό να μάθει ορισμένες συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής ομάδων, κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ της FOM.

Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία πως μυστικές και εμπιστευτικές συζητήσεις μεταξύ των επικεφαλής ενδέχεται να μαθευτούν σε υψηλόβαθμα στελέχη της F1. Σύμφωνα με το BusinessF1, ένα σχόλιο του Τότο Βολφ που έγινε σε πρόσφατη συνάντηση των διευθυντών, προκάλεσε αντιδράσεις από ομολόγους του. Αυτό έγινε διότι το περιεχόμενο των όσων συζήτησε θα μπορούσε να του ήταν γνωστό μόνο μέσω της FOM.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια δημόσια τοποθέτηση από κάποιον διευθυντή ομάδας. Ωστόσο ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, δέχθηκε πιέσεις ώστε να αναλάβει δράση λόγω πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων. Έτσι, έδωσε εντολή στο πειθαρχικό της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού να ξεκινήσει έρευνα γύρω από τους Τότο και Σούζι Βολφ.

Φωτογραφίες: rbr_daily/Twitter-X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!