F1 - Συντονισμένο «άδειασμα» στον Πρόεδρο της FIA από όλες τις ομάδες

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Συντονισμένο «άδειασμα» στον Πρόεδρο της FIA από όλες τις ομάδες
Η υποβόσκουσα κόντρα ανάμεσα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και την F1 κορυφώνεται.

Νέα τροπή παίρνει το θέμα της έρευνας της FIA για το ζεύγος Τότο και Σούζι Βολφ που αφορά σύγκρουση συμφερόντων. Γιατί σε μία σπάνια συντονισμένη κίνηση, όλες οι ομάδες της Formula 1 τοποθετήθηκαν επί του θέματος με τρόπο τέτοιο που «αδειάζει» τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού!

Η έρευνα της FIA

Όλα ξεκίνησαν με την έναρξη έρευνας του πειθαρχικού τμήματος της FIA, στο στόχαστρο της οποίας είναι ο Τότο Βολφ και η σύζυγός του, Σούζι. Κι αυτό διότι οι επαγγελματικοί τους ρόλοι είναι αντικρουόμενοι, με αυτόν επικεφαλής και μέτοχο της Mercedes-AMG και αυτή διευθύντρια του F1 Academy, που λειτουργεί υπό την ομπρέλα της FOM.

Από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού γνωστοποιήθηκε πως είχε λάβει καταγγελίες από ομολόγους του Βολφ σε άλλες ομάδες, σχετικά με τη δράση του ζεύγους.

Συγκεκριμένα, πως ο Αυστριακός είχε τοποθετηθεί αναφερόμενος σε πληροφορίες που θα μπορούσε να ξέρει μόνο μέσω της FOM, πράγμα που θα σήμαινε πως είχε πρόσβαση σε πληροφορίες που μαρτυρούν σύγκρουση συμφερόντων. Αντίστοιχα, τονίστηκε η ανησυχία πως αυτή η… διαρροή, θα μπορούσε να έχει και την αντίστροφη διαδρομή, με τη Σούζι Βολφ να μεταφέρει στη FOM πληροφορίες που μόνο οι επικεφαλής των ομάδων θα μπορούσαν να γνωρίζουν.

Οι ομάδες πέρασαν στην αντεπίθεση

Ενώ λοιπόν είχε τονιστεί πως ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, είχε δεχθεί πιέσεις να ανοίξει αυτή την έρευνα, ήρθαν οι ομάδες ουσιαστικά να τον «αδειάσουν».

Η μία μετά την άλλη, εξέδωσαν ανακοινώσεις που αφορούσαν ακριβώς το ίδιο κείμενο. Αυτό ανέφερε:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν έχουμε κάνει καμία διαμαρτυρία στην FIA σχετικά με τον ισχυρισμό πως πληροφορίες εμπιστευτικού χαρακτήρα που διαβιβάζονται μεταξύ ενός Επικεφαλής Ομάδας της F1 και ενός μέλους της FOM.

Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την F1 Academy και τη διευθύνουσα σύμβουλό της, μέσω της δέσμευσής μας να υποστηρίξουμε μία συμμετέχουσα οδηγό με τα χρώματά μας από την επόμενη σεζόν».

Τι πραγματικά σημαίνουν όλα αυτά

Η ουσία είναι μία και ξεκάθαρη. Η κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και τη Formula 1 ολοένα και μεγαλώνει.

Ως τώρα είχαμε αρκετά «επεισόδια», όπως για παράδειγμα το «πράσινο φως» στην Andretti και τις δηλώσεις που έχουν ακολουθήσει ή την τάση του Σουλαγέμ να αναφέρεται στα έσοδα των ομάδων και την απληστία τους.

Όμως το να υπάρξει συντονισμένη δράση από όλες τις ομάδες, με κοινές δημόσιες τοποθετήσεις τους, οι οποίες αναιρούν όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της FIA, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά τα παραπάνω, άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου.


Φωτογραφία: Sauber Motorsport Media Site

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!