F1 - Χόρνερ: «Έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα με τη Mercedes, όχι με τον Τότο»

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Χόρνερ: «Έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα με τη Mercedes, όχι με τον Τότο»
Ο επικεφαλής της Red Bull Racing διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή στη φερόμενη ως καταγγελία από ομάδες προς τη FIA.

Χαμός γίνεται με το νέο επεισόδιο της κόντρας ανάμεσα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και τις ομάδες της Formula 1. Κι αυτή τη φορά, όπως φαίνεται δεν θα σταματήσουν όλα με 2-3 δηλώσεις με νόημα αλλά δεν αποκλείεται να προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις!

Τι έχει συμβεί

Εφαλτήριο όλων ήταν η «διαρροή» από πλευράς FIA προς συγκεκριμένα media, πως έχει ξεκινήσει έρευνα από το πειθαρχικό τμήμα της, στο στόχαστρο της οποίας είναι ο Τότο Βολφ και η σύζυγός του, Σούζι. Κι αυτό διότι οι επαγγελματικοί τους ρόλοι είναι αντικρουόμενοι, με αυτόν επικεφαλής και μέτοχο της Mercedes-AMG και αυτή διευθύντρια του F1 Academy, που λειτουργεί υπό την ομπρέλα της FOM.

Από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού γνωστοποιήθηκε πως είχε λάβει καταγγελίες από ομολόγους του Βολφ σε άλλες ομάδες, σχετικά με τη δράση του ζεύγους.

Συγκεκριμένα, πως ο Αυστριακός είχε τοποθετηθεί αναφερόμενος σε πληροφορίες που θα μπορούσε να ξέρει μόνο μέσω της FOM, πράγμα που θα σήμαινε πως είχε πρόσβαση σε πληροφορίες που μαρτυρούν σύγκρουση συμφερόντων. Αντίστοιχα, τονίστηκε η ανησυχία πως αυτή η… διαρροή, θα μπορούσε να έχει και την αντίστροφη διαδρομή, με τη Σούζι Βολφ να μεταφέρει στη FOM πληροφορίες που μόνο οι επικεφαλής των ομάδων θα μπορούσαν να γνωρίζουν.

Η πρωτοφανής συντονισμένη αντίδραση των ομάδων

Κόντρα στη «διαρροή» πως ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, είχε δεχθεί πιέσεις να ανοίξει αυτή την έρευνα, ήρθε μία κοινή ανακοίνωση από τις ομάδες. Σε ένδειξη συμπαράστασης ή αν προτιμάτε, κοινής άμυνας έναντι σε έναν πρόεδρο που καιρό τώρα πάει κόντρα στα θέλω τους (βλέπε: Andretti-Cadillac), σε μία πρωτοφανή συντονισμένη κίνηση, όλες οι ομάδες ουσιαστικά «άδειασαν» τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δεν έχουμε κάνει καμία διαμαρτυρία στην FIA σχετικά με τον ισχυρισμό πως πληροφορίες εμπιστευτικού χαρακτήρα που διαβιβάζονται μεταξύ ενός Επικεφαλής Ομάδας της F1 και ενός μέλους της FOM.
Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την F1 Academy και τη διευθύνουσα σύμβουλό της, μέσω της δέσμευσής μας να υποστηρίξουμε μία συμμετέχουσα οδηγό με τα χρώματά μας από την επόμενη σεζόν
».

Τι είπε ο Χόρνερ

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, μίλησε για το θέμα στο βρετανικό Sky Sports. Δεδομένης της κόντρας ανάμεσα στους «ταύρους» και τη Mercedes-AMG τα τελευταία χρόνια αλλά και των προσωπικών εντάσεων του 50χρονου με τον Βολφ, πολλοί υπέθεσαν πως τα παράπονα είχαν έρθει από εκείνον.

Η απάντηση του Χόρνερ ήταν ξεκάθαρη: «Δεν έχουμε κάνει κάποια επίσημη διαμαρτυρία ούτε έχουμε ζητήσει κάτι από τη FIA ή τη FOM. Είναι κάτι που αφορά στη FIA, έχουν ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία αλλά όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Red Bull. Έχουμε μεγάλη αντιπαλότητα με τη Mercedes εντός πίστας αλλά δεν έχουμε κάνει καμία διαμαρτυρία, ούτε για τη Σούζι, ούτε για τον Τότο, ούτε για τη Mercedes. Στην πραγματικότητα, η Red Bull είναι η ομάδα η οποία έχει εμπλακεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη με το F1 Academy απ’ όταν θεσπίστηκε, σε βαθμό που οι δύο ομάδες που ανήκουν στη Red Bull, θα έχουν τρία μονοθέσια στο grid το 2024. Δουλεύουμε λοιπόν στενά με τη Σούζι, η οποία κάνει σπουδαία δουλειά με το F1 Academy. Έτσι εμείς, όπως και άλλοι, ξαφνιαστήκαμε από την ανακοίνωση της FIA, η οποία ούτε προκλήθηκε ούτε ζητήθηκε από τη Red Bull».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool/Getty Images

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!