Νέα Mercedes-Benz CLA: Οι τιμές της στην Ελλάδα

Νέα Mercedes-Benz CLA: Οι τιμές της στην Ελλάδα

Newsroom
Νέα Mercedes-Benz CLA: Οι τιμές της στην Ελλάδα
To ανανεωμένο μοντέλο της Mercedes-Benz είναι διαθέσιμο και σε Shooting Brake αμάξωμα.

Την έναρξη διάθεσης στην ελληνική αγορά της ανανεωμένης Mercedes-Benz CLA ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της γερμανικής μάρκας.

Η νέας σχεδίασης μπροστινή ποδιά, η ανανεωμένη μάσκα ψυγείου με μοτίβο αστεριών και ο νέος διαχύτης πίσω εντείνουν τον σπορ χαρακτήρα. Επιπλέον, έρχονται να προστεθούν τα εκσυγχρονισμένα γραφιστικά σχέδια στους προβολείς LED High Performance, οι οποίοι αποτελούν για πρώτη φορά βασικό εξοπλισμό, και τα πίσω φώτα LED. Τα νέα χρώματα βαφής hyper blue (αποκλειστικά για τα μοντέλα CLA) και spectral blue, καθώς και τρία επιπλέον σχέδια ζαντών έως 19 ιντσών, διευρύνουν τις επιλογές για εξατομίκευση του αυτοκινήτου. Τα νέα μοντέλα CLA Coupé και CLA Shooting Brake περιλαμβάνουν στον βασικό εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σχεδίασης δέκα ή – εναλλακτικά – πολλαπλών ακτίνων.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του εσωτερικού είναι η ανεξάρτητη διπλή οθόνη, που περιλαμβάνει πλέον μία οθόνη 7 ιντσών και μία 10,25 ιντσών στον βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά είναι διαθέσιμες δύο ευρείες οθόνες 10,25 ιντσών, οι οποίες προσφέρουν μια υπερσύγχρονη ψηφιακή εμπειρία και δημιουργούν μια πολύ ευρύχωρη διαρρύθμιση του χώρου. Το τιμόνι της τρέχουσας γενιάς επενδύεται με δέρμα νάπα ως βασικός εξοπλισμός. Εναλλακτικά, το σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών διατίθεται για πρώτη φορά με επένδυση συνθετικού δέρματος ARTICO. Τα νέα στοιχεία διάκοσμου σε εμφάνιση σκούρων ανθρακονημάτων, καφέ ξύλο φλαμουριάς με ανοικτούς πόρους ή καφέ μικροΐνες MICROCUT (μόνο στην AMG Line) αναβαθμίζουν τον εσωτερικό χώρο. Επίσης, για πρώτη φορά διατίθεται στην AMG Line και θερμαινόμενο τιμόνι.

Mercedes-Benz

Κινητήρες

Οι βενζινοκινητήρες έχουν εξηλεκτριστεί στο σύνολό τους και περιλαμβάνουν τετρακύλινδρα σύνολα που διατίθενται σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DCT 7 ή 8 σχέσεων. Ως ήπιοι υβριδικοί, οι κινητήρες εξοπλίζονται με πρόσθετη τροφοδοσία ισχύος 48 Volt, η οποία υποστηρίζει τη γρήγορη εκκίνηση με 10 kW επιπλέον ισχύ. Η νέα κινούμενη με ιμάντα μίζα-δυναμό βελτιώνει αισθητά την άνεση και την εμπειρία του πελάτη επιτρέποντας, για παράδειγμα, την εκκίνηση του κινητήρα με χαμηλά επίπεδα κραδασμών και
θορύβου, καθώς και το ρολάρισμα με απενεργοποιημένο τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Στη διάρκεια της πέδησης και της επιτάχυνσης, η μίζα-δυναμό ανακτά ενέργεια και τροφοδοτεί το ηλεκτρικό κύκλωμα οχήματος 12 Volt και την μπαταρία 48 Volt με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία υποστηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης κατά την επιτάχυνση. Το ECO Score 3.0 παρακινεί τον οδηγό να οδηγεί πιο αποδοτικά εξοικονομώντας καύσιμο, μέσω της αξιολόγησης διαφόρων φάσεων οδήγησης.

Περισσότερη ισχύς για τα plug-in υβριδικά μοντέλα

Η βελτιωμένη μπαταρία υψηλής τάσης προσφέρει υψηλότερο ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο με αποτέλεσμα την αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα έχει αυξηθεί κατά 5 kW αγγίζοντας πλέον την απόδοση ισχύος των 80 kW. Για τη φόρτισης εξακολουθούν να υπάρχουν τρεις επιλογές: πέρα από την κανονική φόρτιση με 3,7 kW, η μπαταρία μπορεί επίσης να φορτίζεται με εναλλασσόμενο ρεύμα και έως 11 kW, αντί των μόλις 7,4 kW προηγουμένως. Τα νέα μοντέλα CLA συνεχίζουν επίσης να προσφέρει στους πελάτες την επιλογή να φορτίζουν την μπαταρία με συνεχές ρεύμα έως 22 kW. Η φόρτιση από 10% έως 80%
με συνεχές ρεύμα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, εξασφαλίζοντας μια ευέλικτη και πρακτική διαδικασία φόρτισης για την καθημερινότητα.

Εκδόσεις AMG Street Style Edition

Για τις CLA 45 S 4MATIC+ Coupé και Shooting Brake διατίθεται μια ειδική περιορισμένη έκδοση: η AMG Street Style Edition. Με χρώμα βαφής MANUFAKTUR mountain grey magno και πλαϊνές διακοσμητικές μεμβράνες με λογότυπο AMG και μοτίβο «καρό σημαίας» AMG, αποκτά μια έντονα αγωνιστική εμφάνιση, στην οποία συντελούν και οι χρωματικές λεπτομέρειες σε φωσφορίζον πορτοκαλί. Η έκδοση εξοπλίζεται με ζάντες αλουμινίου AMG 19 ιντσών σχεδίασης πέντε διπλών ακτίνων σε μαύρο ματ με πολύ γυαλιστερή στεφάνη. Προαιρετικά, οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν την έκδοση Street Style Edition με σφυρήλατες ζάντες
AMG 19 ιντσών σχεδίασης σταυρωτών ακτίνων σε μαύρο ματ με πολύ γυαλιστερή στεφάνη. Οι κόκκινες δαγκάνες φρένων δημιουργούν εντυπωσιακή αντίθεση και με τις δύο ζάντες. Άλλα εξωτερικά στοιχεία περιλαμβάνουν το πακέτο αεροδυναμικής AMG, το πακέτο AMG Night I και II και το καπάκι ρεζερβουάρ καυσίμου AMG.

Mercedes-Benz

Το εσωτερικό της AMG Street Style Edition έχει εξίσου χαρακτηριστική σχεδίαση με το κάθισμα AMG Performance από μαύρο ύφασμα μικροϊνών MICROCUT να διακοσμείται με ραφές και λεπτομέρειες σε έντονο πορτοκαλί. Η επιγραφή «CLA 45 S», επίσης πορτοκαλί χρώματος, φέρνει την αγωνιστική αίσθηση της μάρκας και στο εσωτερικό. Το τιμόνι AMG Performance σε δέρμα/μικροΐνες MICROCUT και τα στοιχεία διάκοσμου AMG σε αλουμίνιο (με ίδιο μοτίβο όπως η εξωτερική διακοσμητική μεμβράνη) προσθέτουν περισσότερες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στο εσωτερικό. Μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια έχει δοθεί και στο ταμπλό οργάνων με τις πορτοκαλί διακοσμητικές ραφές και στις επενδύσεις των μαρσπιέ με επιγραφή AMG, ένα μαύρο αποσπώμενο κάλυμμα και κόκκινο φωτισμό ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Τα πατάκια ποδιών AMG με επιγραφή «Street Style Edition» και πορτοκαλί ραφές ολοκληρώνουν την υψηλής ποιότητας σχεδίαση του εσωτερικού χώρου.

Με απόδοση 421 ίππους, τα σπορ μοντέλα επιταχύνουν από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,1 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι 270 χλμ/ώρα. Πέρα από τα κορυφαία στοιχεία επιδόσεων, ο 2λιτρος κινητήρας AMG turbo εντυπωσιάζει και με την αυθόρμητη απόκρισή του. Η πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση με AMG TORQUE CONTROL συντελεί σημαντικά στην εμπειρία δυναμικής οδήγησης. Το διαφορικό πίσω άξονα περιλαμβάνει δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενους πολύδισκους συμπλέκτες, καθένας από τους οποίος συνδέεται με ένα πίσω ημιαξόνιο. Με τον τρόπο αυτό η ισχύς κατανέμεται μεταβλητά όχι μόνο μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα, αλλά και μεταξύ του δεξιού και αριστερού τροχού.

Οι τιμές της CLA στην Ελλάδα

  • CLA 200 49.600€
  • CLA 220 4MATIC 54.500€
  • CLA 250 4MATIC 57.550€
  • CLA 250 e 58.900€
  • CLA 200 d 56.950€
  • CLA 220 d 61.350€
  • Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC 70.800€
  • Mercedes-AMG CLA 45 S 4MATIC+ 95.500€

Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!