Πρεμιέρα στην Ελλάδα για τις νέες Mercedes-Benz E-Class και EQE SUV (vid)

Πρεμιέρα στην Ελλάδα για τις νέες Mercedes-Benz E-Class και EQE SUV (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Πρεμιέρα στην Ελλάδα για τις νέες Mercedes-Benz E-Class και EQE SUV (vid)
Στις εγκαταστάσεις της Star Automotive Hellas παρουσιάστηκαν τα δύο μοντέλα της γερμανικής μάρκας στην μεγάλη και πολυτελή κατηγορία.

Πολυτέλεια, τεχνολογία, εξηλεκτρισμός. Αυτό είναι το τρίπτυχο που εκπροσωπούν οι νέες E-Class και EQE SUV. Από τη μία το μεγάλο executive sedan και από την άλλη το μεγάλο ηλεκτρικό SUV, πρόκειται για δύο μοντέλα που αντιπροσωπεύουν τον luxury χαρακτήρα της Mercedes-Benz.

Παρουσία του χρυσού ολυμπιονίκη και πρεσβευτή της Mercedes-Benz στη χώρα μας, Λευτέρη Πετρούνια, έγιναν τα αποκαλυπτήρια εν Ελλάδι των δύο αυτοκινήτων. Στην έδρα της Star Automotive Hellas είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις νέες E-Class και EQE SUV και να συνομιλήσουμε με τα στελέχη της μάρκας.

Mercedes-Benz
O χρυσός ολυμπιονίκης στους κρίκους και πρεσβευτής της Mercedes-Benz Hellas, Λευτέρης Πετρούνιας

Νέα Mercedes-Benz E-Class

Το πολυτελές μοντέλο εκσυγχρονίζεται σε κάθε τομέα, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας στους επιβάτες του. Το μήκος της νέας E-Class φθάνει τα 4,95 μέτρα και το πλάτος τα 1,88 μέτρα. Το μακρύ μεταξόνιο (στα 2,96 μέτρα) και η καλύτερη διαμόρφωση του εσωτερικού προσφέρουν βελτιωμένους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Την μεταφορά αρκετών αποσκευών εξασφαλίζει το μεγάλο πορτμπαγκάζ των 540 λίτρων.

Mercedes-Benz

Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος με το μαύρο γυαλιστερό πάνελ θυμίζει τα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας Mercedes-EQ. Στην καμπίνα κυριαρχεί η νέα γενιά του συστήματος infotainment MBUX. Πέρα από την κεντρική οθόνη υπάρχει μία επιπλέον μπροστά από το συνοδηγό, κυρίως για λόγους ψυχαγωγίας (δεν είναι ορατή από τον οδηγό). Εγκαταστημένες στο σύστημα είναι μία σειρά από εφαρμογές, όπως το TikTok και το παιχνίδι Angry Birds. Όταν η E-Class είναι σταματημένη, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη βιντεοκάμερα πάνω από την κεντρική οθόνη και να κάνει τηλεδιάσκεψη μέσω είτε του Webex είτε του Zoom!

Τo γερμανικό executive car φέρνει αρκετές ακόμα καινοτομίες, όπως το πρόγραμμα Energizing Comfort, το οποίο περιορίζει το φαινόμενο της ναυτίας στο συνοδηγό. Για να γίνει πράξη, συνεργάζονται διάφορα συστήματα: από την ελαφρά κλίση του καθίσματος προς τα πίσω, την είσοδο στην καμπίνα φρέσκου αέρα από τον κλιματισμό, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα, την ενεργοποίηση του ιονιστή αέρα κ.α.

Mercedes-Benz
O Γιάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος της Star Automotive Hellas

Διαθέσιμο είναι επίσης το ψηφιακό κλειδί, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός μπορείς να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα απλά με smartphone (iPhone) ή το Apple Watch. Η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να προσφέρει στους επιβάτες της E-Class εξατομικευμένες υπηρεσίες άνεσης. Η αερανάρτηση AIRMATIC με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ADS+ και την ενεργητική τετραδιεύθυνση συνεισφέρουν σε υψηλά επίπεδα άνεσης, ευστάθειας και ευελιξίας.

Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει τρία σύνολα με σύστημα mild hybrid και άλλα τρία με τεχνολογία plug-in hybrid.

Στην πρώτη κατηγορία συναντάμε τις:

  • E200 με 204 ίππους (+23 από το σύστημα mild hybrid)
  • Ε 220 d με 197 ίππους (+23 ίππους) και
  • E 220 d 4MATIC με 197 ίππους (+23 ίππους).

Οι εκδόσεις plug-in hybrid είναι οι:

  • Ε 300 e με συνδυαστική ισχύ 313 ίππους
  • E 300 e 4MATIC, επίσης με συνδυαστική ισχύ 313 ίππους και η
  • Ε 400 e 4MATIC με συνδυαστική ισχύ 381 ίππους.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ε200 65.100 ευρώ
  • E 220 d 67.050 ευρώ
  • Ε 220 d 4MATIC 69.800 ευρώ
  • Ε 300 e 84.850 ευρώ
  • E 300 e 4MATIC 87.850 ευρώ
  • E 400 e 4MATIC 92.000 ευρώ.

Νέα Mercedes EQE SUV

Η EQE SUV είναι ένας από τους πιο ευρύχωρους εκπροσώπους της κατηγορίας του, ωστόσο, είναι πιο συμπαγής από την EQE sedan και έχει μεταξόνιο που είναι εννέα εκατοστά μικρότερο. Οι εξωτερικές διαστάσεις είναι 4863/1940/1686 χιλιοστά (μήκος/πλάτος/ύψος). Ως το τέταρτο μοντέλο μετά τις EQS και EQE Sedan καθώς και την EQS SUV, η EQE SUV χρησιμοποιεί τη νέα αρχιτεκτονική EVA2 της Mercedes-Benz για τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματά της.

Οι τιμές της EQE SUV αρχίζουν από τα 94.980 ευρώ για την έκδοση EQE 300 με 245 ίππους. Διαθέσιμες είναι επίσης οι εκδόσεις EQE 350+ (292 ίπποι, 98.580 ευρώ), η EQE 350 4MATIC (292 ίπποι, 101.580 ευρώ), η EQE 500 4MATIC (408 ίπποι, 109.180 ευρώ) και τα μοντέλα με τη σφραγίδα της AMG, EQE 43 4MATIC (476 ίπποι, 132.480 ευρώ) και EQE 53 4MATIC (625 ίπποι, 150.330 ευρώ).

Mercedes-Benz

Όπως και στη σεντάν, η EQE SUV έχει την επιλογή της υπεροθόνης της Mercedes που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Υπάρχει η προσθήκη ήχου Dolby Atmos και ένα σύστημα φιλτραρίσματος αέρα εξοπλισμένο με φίλτρο HEPA. Οι ενημερώσεις OTA αποτελούν μέρος του πακέτου, ενώ οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης ή «ξεκλειδώματος» ορισμένων λειτουργιών μέσω του ίδιου συστήματος.

Περισσότερα τεχνολογικά καλούδια βρίσκονται στο σύστημα πλοήγησης που μπορεί να χαρτογραφήσει τη διαδρομή περιλαμβάνοντας τις στάσεις φόρτισης κατά μήκος της. Προσφέρεται η συνηθισμένη τεχνολογία υποβοήθησης οδηγού, ενώ το Eco Assist προσαρμόζει αυτόματα την αναγεννητική ισχύ πέδησης ανάλογα με την κίνηση γύρω από το περιβάλλον, βοηθώντας την απρόσκοπτη οδήγηση με ένα πεντάλ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!