MotoGP - Ο Μάρκεθ ευχαρίστησε τη Honda για τη συνεργασία τους

MotoGP - Ο Μάρκεθ ευχαρίστησε τη Honda για τη συνεργασία τους
Ο Ισπανός αναβάτης του MotoGP έστειλε το δικό του συγκινητικό μήνυμα προς την ιαπωνική ομάδα για τα αξέχαστα χρόνια που έτρεξαν μαζί.

To μεγάλο «μπαμ» στη μετεγγραφική περίοδο του MotoGP είναι γεγονός. Η Honda ανακοίνωσε το διαζύγιο με τον Μαρκ Μάρκεθ και ο Ισπανός θα αποχωρήσει από το HRC στο τέλος του 2023. Η είδηση, αν και για πολλούς αναμενόμενη, προκάλεσε… σεισμό στο κορυφαίο πρωτάθλημα σε δύο τροχούς.

Η συνεργασία των δύο πλευρών είναι μια από τις πιο επιτυχημένες στη σύγχρονη ιστορία του MotoGP. Έτσι, μόλις στα 31 του χρόνια ο Μάρκεθ να θεωρείται πλέον ως ένας εκ των κορυφαίων που έχουν βρεθεί σε σέλα αγωνιστικής μοτοσικλέτας.

Λίγες στιγμές μετά την ανακοίνωση πως οι δύο πλευρές θα χωρίσουν δρόμους, ο Μάρκεθ έστειλε το μήνυμά του στη Honda: «Σας ευχαριστώ γι’ αυτό το φοβερό ταξίδι. Ήμασταν μαζί 11 χρόνια. Μοιραστήκαμε στιγμές που δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ: 6 παγκόσμια πρωταθλήματα, 5 triple crowns, 59 νίκες, 101 βάθρα και 64 pole position. Μαζί κάναμε σκληρή δουλειά, είχαμε αποφασιστικότητα και χτίσαμε έναν ιδιαίτερο δεσμό. Γέλια, δάκρυα, χαρές, δύσκολες στιγμές και το πιο σημαντικό: Μια μοναδική και ανεπανάληπτη σχέση. Μπορεί να χωριζόμαστε αλλά θα είμαστε για πάντα μαζί».

Η ανακοίνωση αυτή ανοίγει το δρόμο για τη φημολογούμενη μετακόμιση του Μάρκεθ στο «στρατόπεδο» της Ducati και στην ομάδα της Gresini Racing, όπου θα συναντήσει το μικρό αδελφό του, Άλεξ.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!