MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ φεύγει από τη Honda

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Μαρκ Μάρκεθ φεύγει από τη Honda
Από τη Honda ανακοινώθηκε ότι η συνεργασία της με τον Ισπανό πρωταθλητή θα ολοκληρωθεί πρόωρα στο τέλος του 2023.

Το μέλλον του Μαρκ Μάρκεθ στη Honda είναι το πιο «καυτό» θέμα συζήτησης στο MotoGP αυτές τις ημέρες. Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τον Ισπανό πολυπρωταθλητή, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από πολύ σοβαρούς τραυματισμούς αλλά και από τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα της RC213V σε σχέση με τον ανταγωνσμό.

Ο ίδιος ο Μάρκεθ είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι αν η Honda δεν μπορεί να του παρέχει μοτοσικλέτα ικανή να διεκδικήσει το πρωτάθλημα θα ψάξει αλλού για το μέλλον του και φαίνεται ότι έκανε πράξη την «απειλή» του. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το HRC, το αγωνιστικό τμήμα της Honda, ο Ισπανός δεν θα ολοκληρώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα, που έληγε κανονικά στο τέλος του 2024.

Η ανακοίνωση αυτή ανοίγει το δρόμο για τη φημολογούμενη μετακόμιση του Μάρκεθ στο «στρατόπεδο» της Ducati και στην ομάδα της Gresini, όπου θα συναντήσει το μικρό αδελφό του, Άλεξ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Honda

«Η Honda Racing Corporation και ο Μαρκ Μάρκεθ επέλεξαν από κοινού να τερματίσουν το τετραετές συμβόλαιό τους πρόωρα στο τέλος της σεζόν του 2023 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP. Καθώς απομένει ακόμη ένας χρόνος στο τετραετές συμβόλαιο μεταξύ του HRC και του Μαρκ Μάρκεθ, και τα δύο μέρη συμφώνησαν αμοιβαία να τερματίσουν τη συνεργασία τους μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP. Και τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι ήταν προς το συμφέρον τους να επιδιώξουν το καθένα άλλους δρόμους στο μέλλον για την καλύτερη επίτευξη των αντίστοιχων στόχων.

Αυτό βάζει τέλος σε 11 χρόνια συνεργασίας μεταξύ του Μάρκεθ και του HRC, στα οποία πέτυχαν έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία MotoGP, πέντε Triple Crown, 59 νίκες, 101 βάθρα και 64 pole positions. Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε την πρώτη του νίκη στην πρώτη κατηγορία με τη Honda RC213V στο Grand Prix της Αμερικής στο Όστιν του Τέξας το 2013 για να γίνει ο νεότερος νικητής στην πρώτη κατηγορία και θα γινόταν ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP αργότερα εκείνη τη χρονιά. Το 2014 υπερασπίστηκε τον τίτλο του και κέρδισε τους πρώτους 10 συνεχόμενους αγώνες της χρονιάς, διεκδικώντας επίσης τίτλους το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019 ως αναβάτης HRC με τη Repsol Honda Team.

Και τα δύο μέρη θα συνεχίσουν να παρέχουν την πλήρη υποστήριξή τους για τους υπόλοιπους γύρους της σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP 2023. Το HRC εύχεται στον Μαρκ Μάρκεθ τα καλύτερα στις μελλοντικές του προσπάθειες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!