ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι δηλώσεις των Ελλήνων στον τερματισμό

Newsroom
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Οι δηλώσεις των Ελλήνων στον τερματισμό
Η παρουσία στην ράμπα του τερματισμού ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τα ελληνικά πληρώματα που έλαβαν μέρος στον απαιτητικό αγώνα.

Από ελληνικής πλευράς, οι σκληρές ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις οδήγησαν σε εγκατάλειψη αρκετά πληρώματα που επιδίωκαν τη διάκριση. Πρώτος ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης με το M-Sport Ford Puma Rally1. Ακολούθησε τον δικό του ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αποφεύγοντας τα προβλήματα, τακτική που τον δικαίωσε στο τέλος.

Πίσω του, πάντα σε επίπεδο άτυπης ελληνικής κατάταξης, ακολούθησε ο Χρυσόστομος Καρέλλης με το Citroen C3 Rally2. O Λαμιώτης οδηγός κινήθηκε έξυπνα και τις τρεις μέρες του αγώνα, συνδυάζοντας το αποτέλεσμα με την ουσία. Άτυχος στάθηκε σήμερα ο Νώντας Καρανικόλας, ο οποίος εγκατέλειψε από σπασμένη ανάρτηση στο Ford Fiesta Rally3 και ενώ ήταν τρίτος ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα. Θέση η οποία πέρασε στα χέρια του Θέμη Χαλκιά με το Renault Clio Rally3. Τέλος, στην κλάση RC4 η νίκη κατέληξε σε ελληνικά χέρια, και συγκεκριμένα σε αυτά του Σάββα Λευκαδίτη, που ξεπέρασε με επιτυχία τη δοκιμασία του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το Peugeot 208 Rally4.

Ας ακούσουμε τι δήλωσαν οι οδηγοί των ελληνικών και κυπριακών πληρωμάτων:

#48 Chrysostomos KARELLIS / Ilias PANAGIOTOUNIS
«Καταφέραμε να φτάσουμε στον τερματισμό και αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Η τελευταία ημέρα ήταν καλή, με πολύ ωραίες ειδικές. Όλα πήγαν καλά!»

#54 Efthymios CHALKIAS / Nikolaos KOMNOS
«Όλα τα Ακρόπολις είναι δύσκολα - για εμάς ένας λόγος παραπάνω ήταν το γεγονός ότι οδηγούσαμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, το οποίο δεν ξέραμε τι θα μας βγάλει. Έβγαλε προβλήματα, αλλά τα καταφέραμε με όλη την ομάδα μαζί και επιστρέψαμε σε καλή θέση. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς».

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

#75 Savvas LEFKADITIS / Evangelos AKRATOS
«Τέλος καλό, όλα καλά για εμάς. Πετύχαμε το στόχο μας, να τερματίσουμε. Διατηρήσαμε έναν σταθερό ρυθμό, όπου μπορούσαμε πηγαίναμε λίγο πιο γρήγορα και όπου κρίναμε κόβαμε, και δικαιωθήκαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος. Και του χρόνου!»


#55 Spyridon GALERAKIS / Konstantinos SOUKOULIS
«Το Ράλλυ Ακρόπολις για εμάς ήταν μια περιπέτεια από την πρώτη μέρα των δοκιμών μέχρι και την τελευταία ειδική. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε πουθενά να βρούμε έναν καλό ρυθμό, θα θέλαμε να κινηθούμε πιο γρήγορα, αλλά οι συνθήκες δε μας το επέτρεψαν. Έτσι αλλάξαμε πλάνο με σκοπό να τερματίσουμε, που είναι και το πιο σημαντικό».

#51 Georgios VASILAKIS / Theodoros CHATZITHEODORIDIS
«Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν διαφορετικό σε ό,τι αφορά τον καιρό. Σε κάποιους άρεσε, σε άλλους όχι. Εμένα ωστόσο μου άρεσε πολύ, διότι μου θύμισε το Ράλλυ Κένυας, και λίγο Αγγλία. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε και σε άλλο τερέν εκτός από το κλασικό Ακρόπολις με τις πέτρες και τη ζέστη».

#80 Theodoros KALAMARAS / Dimitrios LAMPRAKIS
«Το Ράλλυ Ακρόπολις ήταν περιπετειώδες. Ο καιρός μάς τα χάλασε. Η οργάνωση ήταν εξαιρετική. Το ευχαριστηθήκαμε και φυσικά είμαστε χαρούμενοι για τον τερματισμό και το βάθρο».

#84 Dimitris PARELLIS / Panayiotis SHIALOS
«Η πρώτη μας εμπειρία τόσο σε Ράλλυ Ακρόπολις όσο και σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Σκληρός αγώνας, αλλά το χαρήκαμε με τον τερματισμό. Ο τερματισμός σε κάνει να ξεχνάς όλες τις δυσκολίες».

#81 Chrysostomos PANTELI / Thomas THEOFANOUS
«Ωραίος αγώνας, δύσκολος, με πολλές πέτρες και κλειστές, στενές διαδρομές. Αλλά περάσαμε καλά, το ευχαριστηθήκαμε».

#47 Vasileios VELANIS / Ioannis VELANIS
«Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις ήταν από τα πιο σκληρά που έχουμε κάνει στην καριέρα μας. Είμαστε τυχεροί, γιατί η ζημιά που πάθαμε στο τιμόνι μάς πέτυχε στην απλή. Ήταν μια πολύ δύσκολη εμπειρία και για την οργάνωση, γιατί ήρθαν τα πάνω κάτω. Είμαστε εδώ αλώβητοι και ήταν μια σημαντική επιτυχία για εμάς και την ομάδα. Οι ειδικές ήταν πολύ σκληρές λόγω των καιρικών συνθηκών».

#68 Petros PANTELI / Charalampos LAOS
«Πιστεύω ότι δεν ήταν όσο καλός περιμέναμε, υπήρχαν προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών. Προσπαθήσαμε να τερματίσουμε και τα καταφέραμε, αυτό είναι το σημαντικότερο».

#76 Paschalis CHATZIMARKOS / Marios TSAOUSOGLOU
«Ήταν παρά πολύ δύσκολες οι συνθήκες για όλους, δοκιμές με πολλή βροχή. Κάναμε υπερπροσπάθεια, είχαμε έναν καλό ρυθμό από την αρχή του αγώνα και τον διατηρήσαμε, μέχρι που μας πρόδωσε μια μπίλια ψαλιδιού. Συνεχίσαμε με SupeRally και τερματίσαμε με ανάμικτα συναισθήματα».

#49 Marios XANTHAKOS / Nikolaos KARATHANASIS
«Τα συναισθήματά μας είναι ανάμικτα. Κρατώ τα θετικά, τις εμπειρίες που ζήσαμε όλες αυτές τις μέρες. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, κλαταρίσματα, αλλά και το πρόβλημα χθες με την ανάρτηση. Παρόλο που ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίσαμε τέτοιες συνθήκες, μείναμε ψύχραιμοι - είχαμε προετοιμαστεί άλλωστε και για αυτό το κομμάτι στο πλαίσιο της συνολικής μας προετοιμασίας».

#56 Georgios DELAPORTAS / Evangelos PANARITIS
«Ήταν αυτό που φανταζόμουν και αυτό που άκουγα από μικρός. Ήταν το πρώτο μας Ακρόπολις και, όπως λένε όλοι, είναι πολύ δύσκολος, σκληρός αγώνας, και είναι επιτυχία να τερματίσεις. Τα καταφέραμε και είμαστε ευτυχείς».

#77 Ioannis PLAGOS / Alkiviadis RENTIS
«Το Ράλλυ Ακρόπολις ήταν διασκεδαστικό για τους θεατές, αλλά για εμάς δεν ήταν, διότι δεν μπορούσαμε να κινηθούμε στο ρυθμό που θέλαμε. Χάσαμε τη χθεσινή μέρα και σήμερα κάναμε μόνο μία ειδική. Συνεχίζουμε όμως!»

#78 Loizos PAPAGEORGIOU / Vasileios KOUGIAS
«Πολύ πολύ δύσκολος αγώνας για όλους, ήταν από τους πιο δύσκολους που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, λόγω του καιρού και όλων των συνθηκών. Παρ’ όλα αυτά, το απολαύσαμε».

#82 “ADKANELL”/ Panagiotis CHALATSIS
«Κουραστικά εθιστικός αγώνας. Ο αγώνας σήμερα μίκρυνε πολύ. Η ειδική Ταρζάν ήταν καταπληκτική - καταφέραμε να την οδηγήσαμε και την ευχαριστηθήκαμε. Αποκτήσαμε σημαντική εμπειρία από αυτόν τον αγώνα».

#85 Haris KALTSOUNIS / Andreas PERIDIS
«Ήταν ένα Ράλλυ Ακρόπολις κανονικό και γνήσιο. Αντρικό! Φέτος ήταν για μένα το 46ο Ράλλυ Ακρόπολις, και υποσχόμαστε να είμαστε εδώ και του χρόνου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!