ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 - Ο Ροβάνπερα στο Gazzetta: «Τίποτα δεν έχει κριθεί στην μάχη του τίτλου»

Κώστας Μπιτσικώκος
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 - Ο Ροβάνπερα στο Gazzetta: «Τίποτα δεν έχει κριθεί στην μάχη του τίτλου»
Ο νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις μίλησε στο Gazzetta για την νίκη του στην Ελλάδα και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Αυτή τη φορά ο Κάλε Ροβάνπερα είχε και την τύχη μαζί του στην Ελλάδα. Πέρυσι στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είχε μία επαφή με δέντρο, που του στέρησε κάθε πιθανότητα να διεκδικήσει θέση στο βάθρο. Φέτος είδε τους δύο κυριότερους αντιπάλους του, Τιερί Νεβίλ και Σεμπαστιάν Οζιέ, να χάνουν κάθε ελπίδα νίκης λόγω σπασμένης ανάρτησης.

Μιλώντας στο Gazzetta, ο παγκόσμιος πρωταθλητής αναγνώρισε ότι αυτά συμβαίνουν στους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά στα ράλλυ. «Έτσι είναι η ζωή, μία φορά είσαι τυχερός και την επόμενη όχι. Χρειάζεσαι να έχεις όλο το πακέτο στη διάθεσή σου, όπως ένα γρήγορο αυτοκίνητο, για να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα», μας είπε ο 22χρονος οδηγός της Toyota.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Πρόκειται για τη δεύτερη νίκη του νεαρού Φινλανδού στην Ελλάδα την τελευταία τριετία, καθώς είχε επικρατήσει και το 2021. Στη βαθμολογία ο Ροβάνπερα έχει ένα σαφές προβάδισμα 33 βαθμών έναντι του Έβανς, με μόλις τρεις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο ίδιος όμως δεν έχει σκοπό να... χαλαρώσει. «Τίποτα δεν έχει κριθεί, η διαφορά στη βαθμολογία δεν μας εξασφαλίζει κάτι. Τα πάντα μπορούν να συμβούν όπως είδαμε στη Φινλανδία. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Μου άρεσε ο φετινός αγώνας στην Ελλάδα, όπως και ο περσινός».

Η συνέχεια στο WRC θα δοθεί από 28 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου με το Ράλλυ Χιλής.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Photo Credits: Toyota Gazoo Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!