BMW 7 και i7 Protection: Προστατεύει από πολυβόλα και εκρηκτικά

BMW 7 και i7 Protection: Προστατεύει από πολυβόλα και εκρηκτικά

Κώστας Μπιτσικώκος
BMW 7 και i7 Protection: Προστατεύει από πολυβόλα και εκρηκτικά
Η BMW παρουσιάζει την έκδοση Protection τόσο για την συμβατική όσο και την ηλεκτρική λιμουζίνα της.

Πρεμιέρα για το κοινό το Σεπτέμβριο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Μονάχου, IAA Mobility 2023, θα κάνουν οι θωρακισμένες εκδόσεις των BMW 7 και i7. Οι παραδόσεις των οχημάτων θα αρχίσουν το Δεκέμβριο.

Οι θωρακισμένες λιμουζίνες της BMW προσφέρουν κορυφαία προστασία για πολιτικό όχημα, κλάσης VR9 για όπλα, αλλά και PES 300 όσον αφορά την επίθεση με εκρηκτικά. Μάλιστα τα τζάμια των BMW 7/i7 προστατεύουν στο επίπεδο VPAM 10, δηλαδή από πυρομαχικά διαμετρήματος 7.62x54 R. Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης της αναβαθμισμένης προστασίας και σε άλλα μέρη του αμαξώματος.

BMW 7 Protection

Πέρα από τη θωράκιση, οι BMW 7/i7 Protection εφοδιάζονται με ελαστικά PAX, τεχνολογίας runflat. Ένας δακτύλιος μέσα στον τροχό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα ακόμα και αν δεν υπάρχει καθόλου πίεση στο ελαστικό.

Η i7 Protection εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που προσφέρουν τετρακίνηση και αποδίδουν συνδυαστικά 544 ίππους και 745 Nm ροπής. Λόγω του αυξημένου βάρους η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 9 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα.

BMW 7 Protection

Η 7 Protection φέρει τον V8 βενζίνης τεχνολογίας TwinPower Turbo, χωρητικότητας 4,4 λίτρων. Συνδυάζεται με σύστημα 48V mild hybrid, αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής. Εδώ η διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 6,6 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 210 χλμ/ώρα.

BMW 7 Protection

Photo Credits: BMW

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!