Mercedes-AMG: Παρουσιάστηκαν οι «εκρηκτικές» GLC 43 και GLC 63 S E Performance

Mercedes-AMG: Παρουσιάστηκαν οι «εκρηκτικές» GLC 43 και GLC 63 S E Performance

Κώστας Παστρίμας
Mercedes-AMG: Παρουσιάστηκαν οι «εκρηκτικές» GLC 43 και GLC 63 S E Performance
Οι δύο νέες «καυτές» εκδόσεις του γερμανικού SUV έρχονται με επιδόσεις supercar και ισχύ έως 680 ίππους.

Η Mercedes-AMG ανακοινώνει τις νέες επαναστατικές εκδόσεις GLC 43 και GLC 63 S E Performance, που προσφέρουν εξαιρετικές επιδόσεις και μπαίνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Μετά την επιτυχία των GLC και GLC Coupe, η Mercedes-AMG φέρνει στο προσκήνιο τις AMG εκδόσεις των δύο αυτών SUV.

Η GLC 43 ενσαρκώνει την «βασική» επιλογή της AMG, συνδυάζοντας έναν ισχυρό τούρμπο κινητήρα 2,0 λίτρων με ένα προηγμένο υβριδικό σύστημα μίζας/γεννήτριας. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει συνολική απόδοση 421 ίππων (310 kW), με επιπλέον 14 ίππους από το υβριδικό σύστημα.

Mercedes-AMG GLC

Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων, ενώ η τετρακίνηση 4Matic μεταφέρει την ισχύ στους τέσσερις τροχούς. Επιπλέον, η GLC 43 προσφέρει προηγμένες λειτουργίες όπως αερανάρτηση, τετραδιεύθυνση και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση AMG Ride Control. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,8 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Η GLC 63 S E Performance, από την άλλη πλευρά, αντικαθιστά τον κλασικό V8 κινητήρα με έναν εξελιγμένο 2,0 λίτρων τουρμποκινητήρα σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα. Αυτός ο συνδυασμός παράγει συνολική ισχύ 680 ίππων (500 kW) και ροπή 1.020 Nm.

Mercedes-AMG GLC

Ο βενζινοκινητήρας κινητήρας μόνος του παράγει 476 ίππους (350 kW) και 545 Nm ροπής, θέτοντας το νέο πρότυπο στον κόσμο των τετρακύλινδρων κινητήρων. Ο ηλεκτροκινητήρας συμπληρώνει την απόδοση με επιπλέον 204 ίππους (150 kW). Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 275 χλμ./ώρα.

Και οι δύο εκδόσεις χρησιμοποιούν το αυτόματο κιβώτιο AMG Speedshift MCT 9G και διαθέτουν τετρακίνηση 4Matic για αυξημένη ευελιξία και απόδοση. Επίσης, το εξελιγμένο σύστημα 4Matic+ στη GLC 63 μπορεί να στείλει μέχρι και το 100% της ροπής στους πίσω τροχούς.

Mercedes-AMG GLC

Στον εσωτερικό τους χώρο, και οι δύο εκδόσεις προσφέρουν υψηλής ποιότητας επενδύσεις, με τη δυνατότητα επιλογής πλήρους επένδυσης Nappa δέρματος και καθισμάτων Performance για μεγαλύτερη αίσθηση αγωνιστικού περιβάλλοντος.

Τέλος, το σύστημα MBUX της Mercedes εξοπλίζεται με ειδικά χαρακτηριστικά AMG, με προσαρμοσμένα γραφικά στον πίνακα οργάνων, την κεντρική οθόνη και το προαιρετικό σύστημα head-up display, καθώς και τη λειτουργία AMG Track Pace για καταγραφή δεδομένων στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!