F1 – Αυστρία: Ο Φερστάπεν κυνηγάει τον Μάνσελ

F1 – Αυστρία: Ο Φερστάπεν κυνηγάει τον Μάνσελ
Η κυριαρχία του οδηγού της Red Bull Racing στους τελευταίους αγώνες έχει οδηγήσει σε ένα σπάνιο σερί.

Όταν πίσω στις 7 Μαΐου και τον εικοστό γύρο του Grand Prix του Μαϊάμι ο Μαξ Φερστάπεν, έκλεβε την πρωτοπορία από τον teammate του, Σέρχιο Πέρεζ, ουδείς φανταζόταν τι θα ακολουθήσει.

Ο Μαξ Φερστάπεν στην Αυστρία

Αλλάζοντας τις ισορροπίες σε εκείνον τον αγώνα όπου είχε εκκινήσει μόλις ένατος ενώ ο Μεξικανός πρώτος, ο Ολλανδός ξεκίνησε ένα σερί που τον έχει καταστήσει ως το απόλυτο φαβορί και για τον φετινό τίτλο. Βλέπετε από τότε δεν έχει αφήσει στιγμή την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη!

Μετράει 224 συνεχόμενους γύρους στην κορυφή κι αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σερί στη Formula 1 από το 1992 και τον Νάιτζελ Μάνσελ. Τότε, ο «Λέοντας» είχε συμπληρώσει 235 γύρους στην πρώτη θέση με τη Williams. Έτσι, στο Grand Prix Αυστρίας ο Φερστάπεν χρειάζεται μία καλή εκκίνηση και 12 γύρους στην κορυφή για να εκτοπίσει τον Βρετανό.

Παράλληλα, με τις επιτυχίες σε Μονακό, Ισπανία και Καναδά, ο παγκόσμιος πρωταθλητής έγινε ο πρώτος οδηγός της Formula 1 που είχε τα ηνία από την αρχή έως το τέλος σε τρεις συνεχόμενους αγώνες, μετά τον Σεμπάστιαν Φέτελ τη σεζόν του 2012.

Ο Γερμανός που τότε οδηγούσε κι αυτός για τη Red Bull Racing, είχε κυριαρχήσει πλήρως στα Grand Prix Ιαπωνίας, Κορέας και Ινδίας.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ στην Κορέα το 2012

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!