Mercedes-Benz E-Class Estate: Το station wagon... αλλιώς

Mercedes-Benz E-Class Estate: Το station wagon... αλλιώς

Mercedes-Benz E-Class Estate: Το station wagon... αλλιώς
Η νέα γενιά του μεγάλου station wagon είναι διαθέσιμη σε τρεις εκδόσεις κινητήρων, βενζίνης, diesel και plug-in hybrid.

Δύο μήνες μετά την πρεμιέρα της νέας E-Class Sedan, ήρθε η σειρά της E-Class Estate να αποκαλυφθεί. Η Mercedes-Benz εκσυγχρονίζει πλήρως το μεγάλο της station wagon, δίνοντάς του πιο δυναμική εμφάνιση χάρη στη γραμμή της οροφής αλλά και σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως τα φωτιστικά σώματα.

Συγκριτικά με την προκάτοχό της, η νέα E-Class Estate έχει μακρύτερο μεταξόνιο κατά 22 χιλιοστά και φαρδύτερο αμάξωμα κατά 28 χιλιοστά. Ως αποτέλεσμα οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν ακόμα πιο ευρύχωρη καμπίνα. To μήκος φθάνει τα 4,95 μετρα, το πλάτος το 1,88 μ. και το ύψος το 1,47 μ. Ο χώρος αποσκευών είναι 615 λίτρα στις εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου (με σύστημα mild hybrid και ηλεκτρικό μοτέρ 23 ίππων) και 460 λίτρα στην plug-in hybrid.

Mercedes-Benz E-Class

Το πλήρως ψηφιακό ταμπλό περιλαμβάνει τον πίνακα οργάνων, την μεγάλη οθόνη για το σύστημα MBUX αλλά και την (προαιρετική) οθόνη μπροστά από το συνοδηγό. Σε αυτήν μπορεί να βλέπει ακόμα και ταινίες, ενώ η τεχνολογία της εξασφαλίζει ότι ο οδηγός δεν μπορεί να δει το περιεχόμενο της οθόνης και άρα δεν αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Mercedes-Benz E-Class

Κατά το λανσάρισμα της νέας E-Class Estate τρεις εκδόσεις είναι διαθέσιμες, όλες με 2λιτρο κινητήρα:

  • η E 200 με 204 ίππους,
  • η E 220 d με 197 ίππους και
  • η plug-in hybrid Ε 300 e με 204 ίππους και 129 από τον ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 313 ίππους.

Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί αντίστοιχα για τις τρεις εκδόσεις 7,8 - 7,9 - 6,5 δευτερόλεπτα.

Η λίστα με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού περιλαμβάνει το προαιρετικό INTELLIGENT PARKING PILOT για στάθμευση χωρίς παρουσία οδηγού πίσω από το τιμόνι αλλά και όλες τις τεχνολογίες ασφαλείας.

Mercedes-Benz E-Class

Photo Credits: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!