Mercedes-Benz E-Class: Το πιο προηγμένο αυτοκίνητο με το αστέρι στην μάσκα (vid)

Mercedes-Benz E-Class: Το πιο προηγμένο αυτοκίνητο με το αστέρι στην μάσκα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Mercedes-Benz E-Class: Το πιο προηγμένο αυτοκίνητο με το αστέρι στην μάσκα (vid)
Στη νέα E-Class ενσωματώνονται τα κορυφαία συστήματα άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας που έχει στη διάθεσή της η γερμανική μάρκα.

Το καλοκαίρι θα αρχίσουν οι πωλήσεις στην Ευρώπη της νέας E-Class, με τα πρώτα αυτοκίνητα να φθάνουν στις εκθέσεις της Mercedes-Benz το φθινόπωρο. Το πολυτελές μοντέλο εκσυγχρονίζεται σε κάθε τομέα, προσφέροντας μοναδικές υπηρεσίες άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας στους επιβάτες του. Η παρουσίασή του έγινε διαδικτυακά και μεταδόθηκε απευθείας από το gMotion by Gazzetta.

Το μήκος της νέας E-Class φθάνει τα 4,95 μέτρα και το πλάτος τα 1,88 μέτρα. Το ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο (στα 2,96 μέτρα) και η καλύτερη διαμόρφωση του εσωτερικού προσφέρουν βελτιωμένους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Την μεταφορά αρκετών αποσκευών εξασφαλίζει το μεγάλο πορτμπαγκάζ των 540 λίτρων.

Σχεδιαστικά, το εμπρός μέρος με το μαύρο γυαλιστερό πάνελ θυμίζει τα ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας Mercedes-EQ. Στην καμπίνα κυριαρχεί η νέα γενιά του συστήματος infotainment MBUX. Πέρα από την κεντρική οθόνη υπάρχει μία επιπλέον μπροστά από το συνοδηγό, κυρίως για λόγους ψυχαγωγίας (δεν είναι ορατή από τον οδηγό). Εγκαταστημένες στο σύστημα είναι μία σειρά από εφαρμογές, όπως το TikTok και το παιχνίδι Angry Birds. Όταν η E-Class είναι σταματημένη, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη βιντεοκάμερα πάνω από την κεντρική οθόνη και να κάνει τηλεδιάσκεψη μέσω είτε του Webex είτε του Zoom!

Mercedes-Benz E-Class

Τo γερμανικό executive car φέρνει αρκετές ακόμα καινοτομίες, όπως το πρόγραμμα Energizing Comfort, το οποίο περιορίζει το φαινόμενο της ναυτίας στο συνοδηγό. Για να γίνει πράξη, συνεργάζονται διάφορα συστήματα: από την ελαφρά κλίση του καθίσματος προς τα πίσω, την είσοδο στην καμπίνα φρέσκου αέρα από τον κλιματισμό, τον ατμοσφαιρικό φωτισμό που αλλάζει ανάλογα με την ταχύτητα, την ενεργοποίηση του ιονιστή αέρα κ.α.

Διαθέσιμο είναι επίσης το ψηφιακό κλειδί, κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός μπορείς να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα απλά με smartphone (iPhone) ή το Apple Watch. Η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να προσφέρει στους επιβάτες της E-Class εξατομικευμένες υπηρεσίες άνεσης. Η αερανάρτηση AIRMATIC με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ ADS+ και την ενεργητική τετραδιεύθυνση συνεισφέρουν σε υψηλά επίπεδα άνεσης, ευστάθειας και ευελιξίας.

Mercedes-Benz E-Class

Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει τρία σύνολα με σύστημα mild hybrid και άλλα τρία με τεχνολογία plug-in hybrid. Στην πρώτη κατηγορία συναντάμε τις E200 με 204 ίππους, Ε 220 d με 197 ίππους και E 220 d 4MATIC με 197 ίππους. Οι εκδόσεις plug-in hybrid είναι η Ε 300 e και η E 300 e 4MATIC με συνδυαστική ισχύ 313 ίππους και η Ε 400 e 4MATIC με συνδυαστική ισχύ 381 ίππους.

Η ομπρέλα συστημάτων ασφάλειας περιλαμβάνει το ATTENTION ASSIST που αναγνωρίζει κόπωση του οδηγού ακόμα και αν κλείνει τα μάτια του για λίγα δευτερόλεπτα. Προαιρετικά γίνεται προ-εγκατάσταση του INTELLIGENT PARKING PILOT, για αυτόνομη στάμευση της E-Class, επιπέδου 4.

Mercedes-Benz E-Class

Photo Credits: Mercedes-Benz

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!