MotoGP, Ιταλία: Ο Μπανάια κέρδισε στο Σπριντ με την Ducati να κυριαρχεί

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Ιταλία: Ο Μπανάια κέρδισε στο Σπριντ με την Ducati να κυριαρχεί
Το Σάββατο στο Mugello ήταν υπόθεση της Ducati με πέντε αναβάτες της να παίρνουν τις πέντε πρώτες θέσεις.

Ο Αγώνας Σπριντ για το GP Ιταλίας στην πίστα του Μουτζέλο ήταν υπόθεση του Πέκο Μπανάια, ο οποίος στη σέλα της εργοστασιακής Lenovo Ducati πανηγύρισε τη νίκη. Ο Ιταλός πρωταθλητής, υπό το βλέμμα του μέντορά του Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος βρέθηκε στην πίστα, κέρδισε για 3η φορά φέτος σε αγώνα Σπριντ μπροστά στα μάτια των χιλιάδων συμπατριωτών του. Ο Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati ήταν δεύτερος και ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati τερμάτισε στην 3η θέση.

Η δυνατή βροχή τελικά δεν έπεσε στο Μουτζέλο, αν και τα βαριά σύννεφα παρέμειναν πάνω από την πίστα, και οι αναβάτες πήραν τις θέσεις τους στην εκκίνηση πάνω σε στεγνή άσφαλτο. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Μπανάια έφυγε καλά και διατήρησε την πρώτη θέση, με τον Μαρκ Μάρκεθ να τον ακολουθεί και τον Χόρχε Μαρτίν να ανεβαίνει στην 3η θέση. Ο Άλεξ Μάρκεθ είχε πτώση και εγκατέλειψε νωρίς τον αγώνα, ύστερα από επαφή με τον Μπίντερ, ενώ καλά ξεκίνησαν και οι Μαρίνι και Μπετζέκι,

Οι πρώτες σταγόνες της βροχής άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους ήδη από τον δεύτερο γύρο και ο Χόρχε Μαρτίν βρήκε την ευκαιρία να προσπεράσει διαδοχικά τους Μάρκεθ και Μπανάια για να πάρει την πρωτοπορία. Ο πάντα γρήγορος στη βροχή Τζακ Μίλερ επίσης άρχισε να ανεβαίνει, αλλά «στριμώχτηκε» με τον Μαρκ Μάρκεθ, κάτι που επηρέασε περισσότερο τον Ισπανό της Honda και τον έκανε να χάσει μερικές θέσεις.

Ο Πέκο Μπανάια ανασυντάχθηκε και πέρασε στην αντεπίθεση, καταφέρνοντας να πάρει πίσω την πρώτη θέση από τον Μαρτίν, ενώ στην 3η θέση ανέβηκε ο Μάρκο Μπετζέκι. Ο Ιταλός μάλιστα πέρασε και τον Μαρτίν, για να πάρει τη 2η θέση. Αρκετές θέσεις κέρδισε και ο Φάμπιο Κουαρταραρό, που βρισκόταν στην 9η θέση.

Ο Μπετζέκι, αφού περασε μερικούς γύρους πίσω από τον Μπανάια, έκανε μια -ανεπιτυχή- επίθεση για να περάσει, η οποία αποδείχτηκε το «ξύπνημα» που χρειαζόταν ο Μπανάια. Ο Ιταλός πρωταθλητής αμέσως μετά έβαλε το κεφάλι κάτω, ανέβασε το ρυθμό του και έφτιαξε μια διαφορά μισού δευτερολέπτου.

Πέντε Ducati αποτελούσαν την πρώτη πεντάδα του αγώνα, με τους Μαρτίν, Ζαρκό και Μαρίνι να ακολουθούν πίσω από τον Μπετζέκι. Πιο πίσω, ο Κουαρταραρό έπεσε στη 10η θέση, αφού τον πέρασε ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, και ο Μπραντ Μπίντερ στην 11η θέση σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ ταχύτητας στο MotoGP, πιάνοντας με την ΚΤΜ τα 366,1 χλμ/ώρα.

Μέχρι το τέλος του Σπριντ σκόρπιες σταγόνες έπεφταν στην πίστα του Μουτζέλο αλλά η βροχή δεν ήρθε. Ο Μπανάια δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει την πρωτιά και πήρε την 3η νίκη του σε Αγώνα Σπριντ φέτος, με τον Μάρκο Μπετζέκι να τερματίζει δεύτερος. Για την 3η θέση δόθηκε μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Χόρχε Μαρτίν και Ζοάν Ζαρκό, με τον Ισπανό να εξασφαλίζει τελικά το χάλκινο μετάλλιο, για λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ακολούθησαν οι Λούκα Μαρίνι, Τζακ Μίλερ, Μαρκ Μάρκεθ, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Ενέα Μπαστιανίνι. Ο Φάμπιο Κουαρταραρό για άλλο ένα Σπριντ δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς, τερματίζοντας στην 10η θέση.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

sprint

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!