MotoGP, Ιταλία: Ο Μπανάια οδήγησε την επέλαση των Ducati στο FP2 στο Μουτζέλο

MotoGP, Ιταλία: Ο Μπανάια οδήγησε την επέλαση των Ducati στο FP2 στο Μουτζέλο
Ο πρωταθλητής ήταν ταχύτερος στην Ιταλία μπροστά από τον Μπετζέκι, εκτός 10άδας ξανά ο Κουαρταραρό.

Η αποφασιστικής σημασίας δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του GP Ιταλίας στην πίστα του Μουτζέλο είχε για πρωταγωνιιστή τον Πέκο Μπανάια της εργοστασιακής Lenovo Ducati, ο οποίος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Όπως και το πρωί στην ιταλική πίστα, οι διαφορές ανάμεσα στους αναβάτες ήταν πολύ μικρές, με μόλις 4 δέκατα του δευτερολέπτου να καλύπτουν τους 10 πρώτους, και τον 16ο χρόνο να απέχει μόνο ένα δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δόθηκε πολύ σκληρή μάχη ανάμεσα στους αναβάτες για να προκύψει η 10άδα του Q2. Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους 10 πρώτους αναβάτες η διαφορές μετρήθηκαν σε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο εντυπωσιακός Μάρκο Μπετζέκι της VR46 Ducati ήταν εκείνος που σημείωσε τον 2ο καλύτερο χρόνο, με τον Αλεξ Ρινς της LCR Honda στην 3η θέση και τον Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ στην 4η θέση. Πίσω τους ακολούθησε μια στρατιά από Ducati, με τους Χόρχε Μαρτίν, Ενέα Μπαστιανίνι και Ζοάν Ζαρκό κατά σειρά.

Ο Μαρκ Μαρκέθ της Repsol Honda έκανε υπερπροσπάθεια και ακολούθησε τον Βινιάλες στην πίστα για να πάρει τελικά την 8η θέση, Μπροστά από τους Αλέιξ Εσπαργκαρό (Aprilia) και Λούκα Μαρίνι (VR46 Ducati). O Μάβερικ Βινιάλες τελικά έμεινε στην 11η θέση για μόλις 11 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha για άλλη μία φορά απογοήτευσε και έμεινε στη 16η θέση, κάτι που σημαίνει ότι θα αναγκαστεί να πάρει μέρος στο Q1 του Σαββάτου. Εκτός 10άδας έμεινε και ο Άλεξ Μάρκεθ της Gresini Ducati, που ήταν ταχύτερος στο FP1.

Οι κατατακτήριες του GP Ιταλίας θα ξεκινήσουν στις 11:50 αύριο το πρωί.

Αποτελέσματα

fp2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!