F1 - Μυστήριο γύρω από την απόδοση του Λεκλέρ στην Ισπανία

F1 - Μυστήριο γύρω από την απόδοση του Λεκλέρ στην Ισπανία
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Scuderia Ferrari σχετικά με τα διαφορετικά επίπεδα δυναμικής ανάμεσα στους οδηγούς της στην Ισπανία.

Διαφορετικά περίμενε η Scuderia Ferrari το φετινό Grand Prix Ισπανίας της Formula 1. Βλέποντας τη φετινή σεζόν να εξελίσσεται απογοητευτικά, η ιταλική ομάδα παρουσίασε το πολυαναμενόμενο πακέτο αναβαθμίσεων που μεταμόρφωσε την SF-23.

Όμως, το τριήμερο δεν εξελίχθηκε όπως υπολόγιζε, με τον Κάρλος Σάινθ να τερματίζει στην 5η θέση, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν εκτός βαθμών, στη φτωχή 11η θέση. Το τριήμερο του Μονεγάσκου είχε επηρεαστεί το Σάββατο όταν αποκλείστηκε από το Q1, με τη Ferrari να αποφασίζει αλλαγές στην SF-23 του πριν τον αγώνα, με αποτέλεσμα να εκκινήσει από το pit lane.

Μετά το Grand Prix, o επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος μιλώντας στο Sky Sport: «Δεν ξέρουμε τι συνέβη με τον Σαρλ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε την έρευνα που θέλαμε λόγω των κανονισμών. Όμως κάναμε αλλαγές ώστε να μπορεί να αγωνιστεί. Πρέπει να αναλύσουμε το μονοθέσιο στο εργοστάσιο. Δεν είχαμε ρυθμό με τη μεσαία γόμα ελαστικών. Ανησυχούσαμε για τη σκληρή γόμα γιατί ο Σαρλ είχε προβλήματα. Στο τέλος, ο Κάρλος ήταν καλύτερος με τη σκληρή γόμα. Δεν έχουμε σταθερό ρυθμό από το ένα stint στο άλλο».

Επιπλέον ο Γάλλος μίλησε για τις αναβαθμίσεις της SF-23 και τα επόμενα βήματα της ομάδας: «Πρέπει να εστιάσουμε στη δουλειά μας και στο τι πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα. Έχουμε ορισμένα θετικά και ορισμένα αρνητικά από τον αγώνα αυτό. Τώρα, έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα του τι κάνουμε σωστά και που πρέπει να εστιάσουμε, οπότε πρέπει να κάνουμε σωστή ανάλυση δεδομένων. Είναι ξεκάθαρο πως συνεχίζουμε να έχουμε προβλήματα με τα ελαστικά. Το θετικό είναι πως σε απόλυτη ταχύτητα το μονοθέσιο δεν είναι κακό διότι έχουμε καταφέρει σε πολλές περιπτώσεις να είμαστε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης».

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!