F1, Ισπανία - Ο Λεκλέρ θα εκκινήσει από το pitlane στο Grand Prix

F1, Ισπανία - Ο Λεκλέρ θα εκκινήσει από το pitlane στο Grand Prix
Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari θα ξεκινήσει τον αγώνα στην Καταλονία από το pitlane, έπειτα από αλλαγές που έκαναν οι μηχανικοί του στην SF-23.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ισπανίας αποδείχθηκαν εφιαλτικές για τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος είχε πολύ κακό ρυθμό δίχως να είναι σε θέση να εξηγήσει τι ήταν λάθος. Η αίσθηση που είχε ήταν πολύ διαφορετική σε σύγκριση με το FP3 και παρά το νέο σετ ελαστικών που είχε στο τέλος του Q1 κατετάγη στη 19η θέση.

Οι μηχανικοί της Ferrari ξεκίνησαν έρευνα στο μονοθέσιο του Μονεγάσκου για να βρουν την αιτία της απώλειας ρυθμού της SF-23 με τον αριθμό 16. Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δεν είχαν γίνει αλλαγές από τους μηχανικούς, ωστόσο αυτό άλλαξε σήμερα.

Όπως επιβεβαίωσε ο μηχανικός απόδοσης του Λεκλέρ, Τζοκ Κλίαρ, η Ferrari προχώρησε το πρωί της Κυριακής σε πλήρη αλλαγή στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Λόγω του parc-ferme, o Μονεγάσκος θα εκκινήσει από το pitlane τον αγώνα της Ισπανίας και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε μέχρι που θα αναρριχηθεί στην κατάταξη. Eπιπλέον η Scuderia άδραξε την ευκαιρία και άλλαξε τρία κομμάτια στη μονάδα ισχύος του Μονεγάσκου. Συγκεκριμένα προχώρησε σε αλλαγή των energy store και control electronics.

Η Ferrari έφερε στην Ισπανία ένα πολύ μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για την SF-23, το οποίο σήμανε την αλλαγή σχεδιαστικής φιλοσοφίας στο Μαρανέλο. Ο Κάρλος Σάινθ πήρε τη 2η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου και θα εκκινήσει δίπλα στον poleman, Μαξ Φερστάπεν.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!