F1 – Στο σφυρί η ξεχωριστή Ferrari Enzo του Αλόνσο

F1 – Στο σφυρί η ξεχωριστή Ferrari Enzo του Αλόνσο
Πρόκειται για την πρώτη Enzo που βγήκε από το Μαρανέλο και αναμένεται να «πιάσει» στη δημοπρασία 5 εκατ. ευρώ.

Μια Ferrari Enzo που ανήκει στον Φερνάντο Αλόνσο θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα στο Μονακό και ενδέχεται η τιμή της να φτάσει στα 5 εκατομμύρια ευρώ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα γίνει η πιο ακριβή Enzo που πουλήθηκε ποτέ.

Ferrari Enzo

Η Enzo αυτή μάλιστα είναι ιδιαίτερη, αφού είναι η πρώτη που βγήκε από το εργοστάσιο της Ferrari στο Μαρανέλο και είναι επίσημα γνωστή ως Scocca n.1. Επίσης, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αφού έχει διανύσει μέσα στα 12 χρόνια που βρίσκεται στα χέρια του Αλόνσο λιγότερα από 5.000 χιλιόμετρα.

Ferrari Enzo

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο κόκκινο χρώμα Rosso Corsa και συνοδεύεται από ένα Ferrari Classiche Red Book που το πιστοποιεί ως την πρώτη Enzo που κατασκευάστηκε. Τα καθίσματα είναι από ανθρακονήματα, έχουν επένδυση από μαύρη αλκαντάρα και κεντημένο στο προσκέφαλο με κόκκινη κλωστή το αλογάκι της Ferrari.

Ferrari Enzo

H Ferrari Enzo πρωτοκυκλοφόρησε το 2022 και έκανε αίσθηση με το σχεδιασμό και τις επιδόσεις της. Είναι εφοδιασμένη με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,0 λίτρων και αποδίδει 651 ίππους στις 7.500 σαλ και 657 Nm ροπή στις 5.500 σαλ. Από στάση φτάνει στα 100 χλμ/ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και επιταχύνει μέχρι την τελική ταχύτητα των 350 χλμ/ώρα.

Το αυτοκίνητο πωλείται από την Monaco Car Auctions στο πλαίσιο της δημοπρασίας L'AstaRossa, η οποία περιλαμβάνει 41 ακόμα μοντέλα της Ferrari. Ο οίκος δημοπρασιών έχει δώσει πολύ λίγες λεπτομέρειες για την Enzo του Alonso, όπως μια λεπτομερή αναφορά του ιστορικού ιδιοκτησίας και των κινήσεών του όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!