Harley Davidson Xseries: Ο κύκνος και το ασχημόπαπο

Harley Davidson Xseries: Ο κύκνος και το ασχημόπαπο
Μέσα σε χρονικό διάστημα τριών μηνών η Harley παρουσίασε δύο μικρές «ασιατικές» προτάσεις, το made in China X350 και το made in India X440.

To X350 ήρθε πρώτο στη σειρά, κατασκευάζεται από την Qian Jiang και βασίζεται σε δύο μοντέλα των θυγατρικών της QJMotor και Benelli, στα SRK350 και 302S αντίστοιχα.

Harley Davidson X350: Ο κύκνος

Είναι ο “κύκνος” της παρέας καθώς διαθέτει σύγχρονη σχεδίαση και συστατικά, με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα χωρητικότητας 353cc και απόδοσης 36 ίππων.

H-D X350
Harley Davidson X350

Το κομμάτι της σχεδίασης και της όλης εμφάνισης έχει την υπογραφή της H-D και (θέλει να) θυμίζει την “αγωνιστική” flat track XR 750. Eμείς το αφήνουμε ασχολίαστο και ξεχωρίζουμε το έκκεντρα τοποθετημένο -και ρυθμιζόμενο- μονό αμορτισέρ (cantilever), το ανεστραμμένο πιρούνι των 41mm, το κοντό τελικό της εξάτμισης κάτω από το ασύμμετρο ψαλίδι και τα τρία κυματιστά δισκόφρενα.

H-D X350
Harley Davidson X350.

Η μοτοσυκλέτα διατίθεται αρχικά στις ασιατικές αγορές (4.500 ευρώ στην Κίνα) και στη συνέχεια αναμένεται να κάνει το πέρασμα στην Ευρώπη. Αν και εφόσον βέβαια, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Πάντως στις ΗΠΑ έχει ήδη καταφτάσει και έγινε η μοτοσυκλέτα με την οποία θα γίνεται η εκπαίδευση στην ακαδημία ασφαλούς οδήγησης της H-D. Δείτε και το σχετικό video στη συνέχεια.

Harley Davidson X440: Το ασχημόπαπο

Το Χ440 δίκαια παίρνει τον τίτλο του ασχημόπαπου, θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στις 3 Ιουλίου και θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ινδία από την Hero, τεράστιο εργοστάσιο γνωστότερο ιδιαίτερα από τη συνεργασία του με τη Honda.

H-D X440
Harley Davidson X440.

Δεν ξέρουμε ποιος το σχεδίασε αυτό το Χ440, αλλά δεν φταίει αυτός, φταίει ο έχων την τελική εντολή που του το επέτρεψε. Από τις φωτογραφίες είναι εμφανές πως δεν έχει καμμία σχέση με το Χ350, όλα είναι διαφορετικά πάνω τους. Περισσότερες πληροφορίες δεν υπάρχουν, πέραν του ότι βλέπετε, ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος αερο-ελαιόψυκτος και αναμένουμε να αποδίδει πάνω κάτω 40 ίππους.

H-D X440
Harley Davidson X440.

Aν υπάρχει κάτι που πρέπει να αναφέρουμε, αυτό αφορά στη διάμετρο του μπροστινού τροχού στις 18”, έτσι για να δικαιολογεί τον ρετρό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Όπως και το Χ350 έτσι κι αυτό προορίζεται για τις ασιατικές αγορές και μελλοντικά ίσως και να έρθει Ευρώπη, κάτι που προσωπικά απεύχομαι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!