Formula 1, Μονακό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix

Formula 1, Μονακό: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix
Ποιος είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της F1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Μονακό; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο έκτος αγώνας της Formula 1 για το 2023 είναι προ των πυλών, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για ένα ιδιαίτερα απαιτητικό και απρόβλεπτο Grand Prix. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών μας έδωσαν μία πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 78 γύροι που ακολουθούν αναμένονται με πολύ ενδιαφέρον. To σιρκουί του Μονακό είναι μία διαδρομή που δεν προσφέρει ευκαιρίες για προσπέρασμα και για το λόγο αυτό η στρατηγική θα παίξει καθοριστικό ρόλο.

Η νίκη στο Grand Prix Μονακό αναμένεται να κριθεί ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ολλανδός πήρε την pole position το Σάββατο και θέλει μία καλή εκκίνηση ώστε να έχει το πλεονέκτημα στον αγώνα. Ο ρυθμός του και η επιλογή ελαστικών θα έχει ενδιαφέρον, καθώς το παραμικρό λάθος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Σέρχιο Πέρεζ από την 20ή θέση στην εκκίνηση.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, η πλειονότητα των οδηγών έχει τουλάχιστον ένα φρέσκο σετ της σκληρής και της μεσαίας γόμας ελαστικών. Αυτό δεν ισχύει για τους οδηγούς των Aston Martin και Scuderia AlphaTauri, που δεν έχουν κανένα φρέσκο σετ από τις γόμες αυτές. Κανένας οδηγός που προκρίθηκε στο Q3 δεν έχει τη μαλακή γόμα ελαστικών. Τα περισσότερα διαθέσιμα σετ της μαλακής γόμας τα έχει ο Πέρεζ με τέσσερα.

GP Μονακό

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H καλύτερη λύση είναι η εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών, με την πρώτη αλλαγή να γίνεται μεταξύ των γύρων 30 και 38. Η αλλαγή που προτείνει είναι στη σκληρή γόμα ελαστικών.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι ξανά το ένα pit-stop, με την Pirelli προτείνει τη χρήση της μαλακής γόμας στο πρώτο stint του Grand Prix. Το παράθυρο της πρώτης αλλαγής ελαστικών είναι μεταξύ των γύρων 22 με 30 για τη σκληρή γόμα ελαστικών. Τεράστια σημασία θα έχει το αν θα δούμε την εμφάνιση του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, καθώς αυτό μπορεί να ανακατέψει τις στρατηγικές.

GP Μονακό

Το Grand Prix Μονακό θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1 και ANT1+ στις 16:00. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta που θα ξεκινήσει στις 15:30 και θα μας βάλει σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!