Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν είμαι χαρούμενος, θα προσπαθήσω να κερδίσω τον αγώνα»

Formula 1, Λεκλέρ: «Δεν είμαι χαρούμενος, θα προσπαθήσω να κερδίσω τον αγώνα»
Ο Μονεγάσκος της Scuderia Ferrari ήταν απογοητευμένος μετά το τέλος του Q1 στο Μονακό και για να έχει ελπίδες για νίκη ελπίζει σε βροχή.

Ένα από τα φαβορί για την pole position για το Grand Prix Μονακό ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος είχε πάρει τις δύο τελευταίες pole στον αγώνα της πατρίδας του και η SF-23 ήταν γρήγορη στους στενούς δρόμους από την Παρασκευή.

Στο τέλος του Q3 έδωσε σκληρή μάχη, αλλά έμεινε πίσω από τον poleman Μαξ Φερστάπεν για 0,106 δευτ και τρίτος στην τελική κατάταξη. Το αποτέλεσμα τον απογοήτευσε ιδιαίτερα, όπως δήλωσε στον Λοΐκ Ντιβάλ μετά το πέρας των κατατακτηρίων.

«Δεν είμαι χαρούμενος με την 3η θέση. Από την άλλη, πρέπει να δούμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε με το μονοθέσιο. Ήταν δύσκολες κατατακτήριες δοκιμές. Ειδικά εγώ δυσκολεύτηκα πάρα πολύ με το μονοθέσιο, με τις αναπηδήσεις σε σχέση με τα άλλα μονοθέσια. Κατάφερα να είμαι 3ος, κοντά στην pole position. Είμαι σχετικά χαρούμενος αλλά φυσικά θα προτιμούσα να είμαι στην πρώτη θέση», είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να κερδίσει τον αγώνα από την 3η θέση, όπως έκανε ο Πέρεζ το 2022, ο Μονεγάσκος απάντησε: «Χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη από τα προηγούμενα χρόνια. Η πρόγνωση του καιρού έλεγε πως αύριο μπορεί να έχουμε βροχή. Σε αυτήν την περίπτωση, όλα είναι πιθανά. Θα προσπαθήσω να κερδίσω όπως και να 'χει. Θα δούμε πού θα είμαστε στον αγώνα».

Ο Λεκλέρ είναι επίσης υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες, καθώς εμπόδισε τον Λάντο Νόρις της McLaren στο τέλος του Q3.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!