Formula 1: H Ferrari ψάχνει τη νίκη στο Μονακό

Formula 1: H Ferrari ψάχνει τη νίκη στο Μονακό
Στις τάξεις της Scuderia βλέπουν τον αγώνα στο Πριγκιπάτο ως μια μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρώτη τους φετινή νίκη στην F1.

Μόλις ένα βάθρο μετρά η Scuderia Ferrari στο 2023. Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε την pole position στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, όμως δεν κατάφερε να κερδίσει τους οδηγούς της Red Bull Racing. O Μονεγάσκος αρκέστηκε στην 3η θέση και επιβεβαίωσε πως η SF-23 χρειάζεται άλματα βελτίωσης.

Αυτό το τριήμερο η Formula 1 επισκέπτεται το Μονακό για το έκτο Grand Prix της σεζόν. Η ιταλική ομάδα γνωρίζει πως στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου μπορεί να στοχεύσει ψηλά.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, τόλμησε να θέσει ως στόχο ακόμα και τη νίκη στο Μονακό: «Από την αρχή της σεζόν, πιστεύω πως ανέκαθεν ήμασταν στη μάχη για την pole position. Όταν ξεκινάς από την πρώτη σειρά στο Μονακό, μπορείς να αναμένεις τη νίκη, ή τουλάχιστον μια ευκαιρία να κερδίσεις. Σίγουρα για εμάς είναι μια ευκαιρία να κερδίσουμε. Ας δούμε τι θα γίνει το Σάββατο πρώτα, πριν τον αγώνα της Κυριακής».

Λόγω της ματαίωσης του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, η Ferrari ανέβαλε τα πλάνα της να παρουσιάσει το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων για το 2023. Η ιταλική ομάδα θα φέρει τα νέα εξαρτήματα στο Grand Prix Ισπανίας, το τριήμερο 2-4 Ιουνίου.

Αντιθέτως, η ομάδα που επέλεξε να παρουσιάσει το νέο της πακέτο αναβαθμίσεων στο Μονακό, είναι η Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα, μεταμόρφωσε την W14 E-Performance και ευελπιστεί να πλησιάσει σε απόδοση τη Red Bull Racing.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!