Formula 1: Πότε θα δούμε τις αναβαθμίσεις της Ferrari

Formula 1: Πότε θα δούμε τις αναβαθμίσεις της Ferrari
Πριν την ακύρωση του Grand Prix της F1 στην Ίμολα, η ιταλική ομάδα είχε ήδη αποφασίσει να αναβάλει τα πλάνα της για την παρουσίαση αναβαθμίσεων στην SF-23.

Έπειτα από ένα «μουντό» ξεκίνημα στο 2023, η Scuderia Ferrari δημιούργησε ένα πλάνο σημαντικών αναβαθμίσεων για να βελτιώσει την SF-23. Στο Grand Prix Μαϊάμι παρουσίασε νέο πάτωμα και ορισμένες αλλαγές στον διαχύτη του μονοθεσίου της.

Όμως δεν ήταν οι μοναδικές αλλαγές. Για τον αγώνα στην Ίμολα η Ferrari είχε προγραμματίσει για την SF-23 και νέα πίσω ανάρτηση. Η οποία τελικά θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη κι όχι στον επόμενο αγώνα, στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Πράγμα εύλογο βάσει των ιδιαιτεροτήτων της αγωνιστικής διαδρομής στα παράλια της Κυανής Ακτής.

Σαρλ Λεκλέρ

Τόσο η νέα ανάρτηση, όσο και περαιτέρω αλλαγές στο αμάξωμα του κόκκινου μονοθεσίου, θα δοκιμαστούν στον αγώνα της Ισπανίας, το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Στο Μαρανέλο ευελπιστούν πως με τις αναβαθμίσεις θα βελτιώσουν την απόδοση, την οδηγησιμότητα και την αεροδυναμική απόδοση της SF-23. Έτσι, η αυτοπεποίθηση των Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ θα αυξηθεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με το autosport, με δεδομένη την αβεβαιότητα που υπήρχε για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια, η Ferrari είχε ήδη επιλέξει να ταξιδέψει στην Ίμολα δίχως τις μεγάλες αναβαθμίσεις που είχε ετοιμάσει. Σκόπευε να αξιοποιήσει μόνο νέες, μικρές αλλαγές στο διαχύτη της SF-23.

Με δεδομένο πως το Μονακό που ακολουθεί την Ίμολα είναι ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας, το πακέτο της Ferrari αναμένεται να παρουσιαστεί ολόκληρο στην Ισπανία.

Η πίστα της Βαρκελώνης είναι η ιδανική πίστα για την αξιολόγηση των μονοθεσίων, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!