Εκλογές: Πότε και σε ποιους αυτοκινητοδρόμους δεν θα πληρώσουμε διόδια

Newsroom
Εκλογές: Πότε και σε ποιους αυτοκινητοδρόμους δεν θα πληρώσουμε διόδια
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων, πριν και μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Ελεύθερη, δηλαδή χωρίς καταβολή διοδίων θα είναι η διέλευση των πολιτών σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή τους στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Αυτό προβλέπει απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Πότε θα ισχύει η δωρεάν διέλευση από τους σταθμούς διοδίων

Η ελεύθερη διέλευση θα ξεκινήσει στις 00:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.

Σε ποιους σταθμούς θα ισχύει η δωρεάν διέλευση

Ειδικότερα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σ.Δ. όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

· Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,

· Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,

· Ιόνια οδός

· Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια,

· Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια - Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,

· Εγνατία Οδός

· Αττική Οδός.

Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Σε ό,τι αφορά τους δικαστικούς αντιπροσώπους που θα μεταβούν για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, η είσπραξη διοδίων τελών θα ανασταλεί από την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στις 10:00 π.μ. έως και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 στις 24:00μ.μ., προκειμένου να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους. Η διέλευση χωρίς την επιβολή διοδίων θα γίνεται με την επίδειξη του εγγράφου τοποθέτησης του Δικαστικού Αντιπροσώπου καθώς και του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητάς τους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!